Omöblerat kök
Tema: Hemma

Nytt hem utan att flytta

Nytt Marbodalkök med nya vitvaror som innefattar spis med induktionshäll? Helkaklat badrum med uttag för tvättmaskin och torktumlare? Ny planlösning? Eller allt på samma gång.

Som hyresgäst hos Telge Bostäder kan du själv välja att modernisera hela, eller delar av din bostad.

Skapar bättre arbetsytor

– Det finns massor av möjligheter för att modernisera och förnya sitt hem. Vid moderniseringen gör vi allt för att få till den bästa planlösningen på badrummet och köket. Det kan vara så att kyl och frys placeras på en ny plats eller att vi ser till att optimera planlösningen så hyresgästen får en så stor arbetsyta som möjligt, säger Buchra Gebara, projektledare Telge Bostäder och Telge Hovsjö, och fortsätter:

– Det absolut roligaste med jobbet är att se hur imponerade och glada hyresgästerna blir över resultatet.

Många möjligheter

Som hyresgäst hos Telge Bostäder och Telge Hovsjö har du alltid möjlighet att göra enstaka tillval eller få din lägenhet besiktigad om du som hyresgäst anser att något bör bytas ut av åldersskäl. Men utöver detta kan du själv som hyresgäst initiera en modernisering av ditt hem.

– Mest populärt är det att modernisera köket i bostaden men i 42 fall har hela lägenheten moderniserats, berättar Buchra Gebara.

Kök med ugn i fokus

Nya köksluckor, ny bänkskiva, ny spis och ugn samt fläkt är några av de saker som du får om du moderniserar ditt kök. Intresset bland hyresgästerna är stort för att modernisera sitt hem.

Under 2021 var det 126 bostäder som moderniserades och det är många hyresgäster som är intresserade av att få sitt kök, badrum eller hela lägenheten omgjord.

– De hyresgäster som moderniserat sitt hem är så nöjda och många gånger får jag höra att de ångrar att de inte gjort denna modernisering tidigare, berättar Buchra Gebara och fortsätter:

– När andra hyresgäster ser de lägenheter som moderniseras blir de inspirerade och vill göra om sina hem de med.

Smidigt och lätt

Moderniseringen utförs mot en höjning av hyran, omfattningen styr beloppet.

– Att modernisera ett kök tar 4-5 veckor, lika lång tid tar det att modernisera badrummet. Är du däremot intresserad av att få hela din bostad omgjord får du räkna med att det tar 8-10 veckor innan allt är klart, säger Buchra Gebara.

De flesta hyresgäster bor kvar i sin bostad när kök eller badrum moderniseras. När hela bostaden ska moderniseras görs det när bostaden är tom.