Hemsortering

Med hemsortering bidrar du till att spara naturens resurser, till glädje för framtida generationer. Ditt avfall blir en del av kretsloppet eftersom det tas om hand och återvinns till nya material.

Sortera direkt i tunnan

Hemsortering för dig som har soptunna är precis som det låter - sopsortering på hemmaplan, du behöver inte lämna tomten.

Med Hemsortering återvinner du enkelt och bekvämt i egna tunnor som är indelade i fack för tidningar och förpackningar.

Du kan välja mellan två storlekar på tunnor, 240 eller 370 liter. De större rekommenderas till familjer på fler än två personer.

Gamla förpackningar blir till nya

Tunnorna är märkta med nummer. Varje tunna har fyra fack som är märkt med tydliga dekaler som säger vad som ska läggas i respektive fack.

  • I tunna nummer ett lägger du påsen med matavfall, restpåsen, färgat glas och hårda plastförpackningar. Den töms varannan vecka året om.
  • I tunna nummer två sorterar du tidningar, ofärgat glas, metallförpackningar och mjuka och hårda plastförpackningar. Tunna två töms var fjärde vecka året om.

I hemsorteringen ingår en röd låda för batterier och lampor. Förvara den inne tills den behöver tömmas. När lådan är full, ställer du ut den på soptunnan samma dag som vi kommer och tömmer.

Vad kostar abonnemanget?

Beroende på storlek på tunna är priset 2 360-2 400 kronor per år. Priset innehåller både en fast och en rörlig del. Du som är kund hittar mer information om dina kostnader på Mina sidor.