Kvinna i utomhusmiljö
En av oss

”Ingen dag är den andra lik”

Nedskräpning är ett av vår tids största samhällsproblem. Nedskräpningen gör våra bostadsområden oattraktiva, förstör vår gemensamma miljö, leder till otrygghet och kostar samhället många miljarder helt i onödan.

Ska underlätta för boende

Mimmi Lord arbetar som avfallsamordnare på Telge Bostäder och Telge Hovsjö. Hon arbetar dagligen med avfallsfrågor – allt för att underlätta för hyresgästerna så de kan ta hand om sitt avfall på rätt sätt.

– Som avfallssamordnare har jag hand om det mesta som har med avfall att göra. Mitt fokus har varit framförallt på att införa sortering FNI i alla våra fastigheter och se över alla befintliga system som vi har som rör avfallslösningar, samt göra förbättringar, förklarar Mimmi.

Upplyser och informerar

Alla Telge Bostäder och Telge Hovsjös hyresgäster har möjlighet att sortera mat- och restavfall samt hushållssopor nära hemmet.

– Undersökningar som genomförts på nationell nivå visar att nästan alla människor tycker det är helt fel att skräpa ner. Ändå så har vi ett jätteproblem i samhället att det kastas skräp där det inte hör hemma. Vi som bostadsbolag lägger mycket kraft på att upplysa våra hyresgäster om hur de ska ta hand om sitt avfall på rätt sätt, säger Mimmi och fortsätter:

– Vi har delat ut sorteringsguider till hyresgästerna, i miljörummen sitter sorteringstavlor och vi har också varit på plats och knackat dörr och informerat om vad som händer när man ställer avfallet där det inte ska vara, att det drar till sig skadedjur som råttor.

”Viktigt att vi hjälps åt”

I höstas besökte grovavfallsbilen bostadsområdena. Grovavfallsbilen är till för att göra det enkelt för hyresgästerna att göra sig av med sitt grovavfall nära hemmet.

– Vi kommer även införa trivselvärdar i våra områden. Deras uppgift är att hjälpa våra hyresgäster med källsortering, sophantering och svara på hyresgränsernas frågor, berättar Mimmi och tillägger:

– Men viktigaste av allt är att vi alla hjälps åt att hålla Södertälje rent och snyggt.

Det här är Mimmi Lord
  • Yrke: Avfallsamordnare
  • Om mitt jobb: Ingen dag är den andra lik.
  • Mina styrkor: Jag vågar testa nya saker och drar mig inte för att hugga i själv.
  • På fritiden: Innan corona spelade jag väldigt mycket innebandy. Jag är ute mycket och går med min hund, är med familjen och försöker träna. Jag tycker om att vara ute i naturen och gillar att plocka svamp.