Hitta ditt nya hem hos oss

Här får du tips och information som underlättar för dig när du söker bostad hos Telge Bostäder.

Kötid ger poäng

Våra bostäder fördelas alltid utifrån köpoäng, med två undantag: BoLotto och ungdomsbostäder. Där lottas kontrakten ut bland personer som uppfyller våra kriterier. Det finns ingen förtur.

Du får 10 poäng per dag när du står i vår bostadskö. Det är gratis att registrera sig och att stå i bostadskön.

Ställ dig i bostadskön

Är du 16 år? Börja köa!

Visste du att du kan ställa sig i vår bostadskö och börja samla poäng när du fyllt 16 år? Du samlar poäng genom att stå i vår bostadskö. Dessa poäng avgör vem som får hyra en ledig bostad, så det är smart att ställa sig i bostadskö så tidigt som möjligt.

Bostadskön är öppen för alla som fyllt 16 år men för att hyra en bostad behöver du vara 18 år. Det är gratis att stå i vår bostadskö och du registrerar dig enkelt på Mina sidor.

Så funkar vår bostadskö

Uthyrningsmetoder

Det finns undantag då lägenheter hyrs ut utan hänsyn till köpoäng. Dessa lägenheter är märkta med särskilda symboler i listan med lediga lägenheter:

  • U - Ungdomsbostäder
  • BL - BoLotto

Se våra lediga lägenheter

Ungdomsbostäder U

Du som är 18-25 år har möjlighet att få ett korttidskontrakt utan köpoäng via våra ungdomsbostäder. Det enda kravet är att du som söker är 18-25 år, registrerad i vår bostadskö samt att du gör en intresseanmälan för lägenheten du är intresserad av.

Efter att ansökningstiden löpt ut slumpar sedan systemet automatiskt fram de som får erbjudande om lägenhet.

Det är gratis att stå i vår bostadskö.

Ungdomsbostäder - så funkar det

BoLotto BL

När du söker bostad via BoLotto spelar det ingen roll hur många köpoäng du har, det enda du behöver tänka på är att vara registrerad i vår bostadskö.

Du behöver uppfylla våra uthyrningsregler och vara beredd att flytta in så snart lägenheten är ledig.

Bostäderna som hyrs ut via BoLotto publiceras i ett dygn. Bland de sökande slumpar sedan systemet automatiskt fram de som får erbjudande om lägenhet

BoLotto - så funkar det

Bostad Bums BB

Bostad Bums är bostäder som hyrs ut efter köpoäng och som är tillgängliga omgående med snabb inflytt. Tillträde till bostaden sker i nära anslutning till kontraktsskrivning. Du som erbjuds en Bostad Bums-lägenhet ska därför vara beredd på att flytta in omgående.

Bor du hos oss och söker en bostad som är Bostad Bums har du som vanligt tre månaders uppsägningstid på din nuvarande bostad.

Bostäder för livets alla faser

Hos oss hittar du bostäder som är anpassade för livets olika faser. Oavsett hur dina önskemål och behov ser ut har vi en bostad till dig.

Vilken bostadsform passar dig?