Vår bostadskö

För att kunna hyra bostad av oss behöver du stå i vår bostadskö. Att ställa sig i bostadskön är enkelt, här beskriver vi hur det går till. Du kan också se ungefär hur många poäng som krävs för en bostad i våra olika områden.

BoLotto

BoLotto är lägenheter som finns publicerade under en begränsad tid. Under den tiden kan du anmäla ditt intresse på lägenheten.

När du söker en lägenhet via BoLotto spelar det ingen roll hur många köpoäng du har. Bland de sökande slumpar systemet automatiskt fram de personer som får erbjudande om lägenhet. Storlekar på lägenhet, hyra och områden kan variera.

För att ha möjlighet att hyra en lägenhet ska du uppfylla våra uthyrningskrav 

BoLotto - så funkar det

Snabb inflytt

Snabb inflytt är bostäder som hyrs ut efter köpoäng och som är tillgängliga omgående med snabb inflytt. Tillträde till bostaden sker i nära anslutning till kontraktsskrivning. Du som erbjuds en Snabb inflytt-lägenhet ska därför vara beredd på att flytta in omgående.

Bor du hos oss och söker en bostad som är Snabb inflytt har du som vanligt tre månaders uppsägningstid på din nuvarande bostad.

Flexibel inflytt

Flexibel inflytt innebär att datumet för inflytt är anpassningsbart. Annonsen anger från och med vilket datum lägenheten är tillgänglig och sista möjliga datum för inflyttning. Du betalar hyra för lägenheten från den dag kontraktet börjar gälla.

Behåll poängen

När du tecknar kontrakt på en lägenhet som hyrs ut med behåll poängen så får du behålla dina poäng. Du har chansen att göra det en gång vart femte år. Skulle du skriva kontrakt för en till lägenhet inom samma femårsperiod nollas dina poäng. 

Köpoäng ger möjlighet till bostad

När du bor hos oss eller har registrerat dig på Mina sidor samlar du 10 poäng om dagen i vår bostadskö. Poängen ger dig turordning när du söker bostad.

För alla bostäder gäller att den sökande som har flest poäng och uppfyller våra krav, blir erbjuden bostaden. Undantaget är BoLotto och Ungdomsbostäder där systemet automatiskt slumpar fram turordningen bland de sökande som får ett erbjudande.

När du flyttar in eller byter bostad hos oss nollas dina poäng. För att börja samla poäng igen behöver du göra en ny intresseanmälan.

När du flyttar ut från oss behåller du dina poäng under förutsättning att man skött sina åtaganden på ett fullgott sätt. Det här gäller för dig som sagt upp din lägenhet vars kontrakt löper ut tidigast 2024-08-31.

När du flyttar in eller flyttar ut från en ungdomsbostad som har ett korttidskontrakt på max fyra år så behåller du dina poäng.

För att få byta bostad hos oss behöver man ha bott i sin lägenhet ett år. Det gäller även egna byten.

Ställ dig i bostadskön

  1. Gå till Mina sidor.
  2. Registrera ett konto, gärna med mobilt bank-id. Det är gratis att registrera sig och att stå i vår bostadskö.
  3. När du är inloggad fyller du i dina uppgifter. Samtidigt skapar du en intresseanmälan för det du är intresserad av att hyra av oss.
  4. Nu är du registrerad, står i bostadskön och kan börja anmäla intresse för lediga bostäder. Du kan ändra din intresseanmälan i efterhand eller lägga till intresseanmälan för till exempel parkeringsplats eller förråd.
  5. För att stå kvar i bostadskön och behålla dina köpoäng behöver du logga in och uppdatera din intresseanmälan minst en (1) gång per år. Passa även på att uppdatera dina kontaktuppgifter.
  6. Se till att vara förberedd med intyg och andra papper när du väl anmäler intresse för en bostad. Till exempel kommer vi att behöva se inkomstintyg innan du kan skriva hyresavtal. Av erfarenhet vet vi att just den biten kan ta lite tid att fixa fram och det är ju onödigt att missa sitt drömboende på grund av det.

Börja köa som 16-åring

Visste du att du kan ställa sig i vår bostadskö och börja samla poäng när du fyllt 16 år?

Du får 10 poäng per dag. Dessa poäng avgör vem som får hyra en ledig bostad, så det är smart att ställa sig i bostadskö så tidigt som möjligt.

Bostadskön är öppen för alla som fyllt 16 år men för att hyra en bostad behöver du vara 18 år.

Det är gratis att stå i vår bostadskö och du registrerar dig enkelt på Mina sidor.

Ungdomsbostäder

Du som är 18-29 år har möjlighet att få ett korttidskontrakt på max fyra år via våra ungdomsbostäder.

Ungdomslägenheter publiceras i tre dygn. Under den tiden kan du anmäla ditt intresse på lägenheten. Efter att ansökningstiden löpt ut slumpar sedan systemet automatiskt fram de som får erbjudande om lägenhet, antal poäng påverkar inte möjligheten.

Ungdomsbostäder - så funkar det