Vår bostadskö

För att kunna hyra bostad av oss behöver du stå i vår bostadskö. Att ställa sig i bostadskön är enkelt, här beskriver vi hur det går till. Du kan också se ungefär hur många poäng som krävs för en bostad i våra olika områden.

Köpoäng ger möjlighet till bostad

När du bor hos oss eller har registrerat dig på Mina sidor samlar du 10 poäng om dagen i vår bostadskö. Poängen ger dig turordning när du söker bostad.

För alla bostäder gäller att den sökande som har flest poäng och uppfyller våra krav, blir erbjuden bostaden. Enda undantaget är BoLotto där datorn slumpar fram en vinnare bland de sökande. Vinnaren blir erbjuden kontrakt, givet att övriga krav uppfylls.

När du flyttar in, flyttar ut eller byter bostad hos oss nollas dina poäng. För att börja samla poäng igen behöver du göra en ny intresseanmälan.

För att få byta bostad hos oss behöver man ha bott i sin lägenhet ett år. Det gäller även egna byten.

Ställ dig i bostadskön

  1. Gå till Mina sidor.
  2. Registrera ett konto, gärna med mobilt bank-id. Det är gratis att registrera sig och att stå i vår bostadskö.
  3. När du är inloggad fyller du i dina uppgifter. Samtidigt skapar du en intresseanmälan för det du är intresserad av att hyra av oss.
  4. Nu är du registrerad, står i bostadskön och kan börja anmäla intresse för lediga bostäder. Du kan ändra din intresseanmälan i efterhand eller lägga till intresseanmälan för till exempel parkeringsplats eller förråd.
  5. För att stå kvar i bostadskön och behålla dina köpoäng behöver du logga in och uppdatera din intresseanmälan minst en (1) gång per år. Passa även på att uppdatera dina kontaktuppgifter.
  6. Se till att vara förberedd med intyg och andra papper när du väl anmäler intresse för en bostad. Till exempel kommer vi att behöva se inkomstintyg innan du kan skriva hyresavtal. Av erfarenhet vet vi att just den biten kan ta lite tid att fixa fram och det är ju onödigt att missa sitt drömboende på grund av det.

Börja köa som 16-åring

Visste du att du kan ställa sig i vår bostadskö och börja samla poäng när du fyllt 16 år?

Du får 10 poäng per dag. Dessa poäng avgör vem som får hyra en ledig bostad, så det är smart att ställa sig i bostadskö så tidigt som möjligt.

Bostadskön är öppen för alla som fyllt 16 år men för att hyra en bostad behöver du vara 18 år.

Det är gratis att stå i vår bostadskö och du registrerar dig enkelt på Mina sidor.

BoLotto

BoLotto är lägenheter som finns publicerade i ett dygn. Under den tiden kan du anmäla ditt intresse på lägenheten.

När du söker en lägenhet via BoLotto spelar det ingen roll hur många köpoäng du har. Bland de sökande slumpar systemet fram de som får erbjudande om lägenhet.

BoLotto - så funkar det