Illustration av ung kvinna som sitter i sängen och tittar på sin laptop, som står på en trave med böcker vid sängen. Det ligger en katt i sängen
Tema: Hemma

Så höjer du mysfaktorn hemma

Mitt i december är det som mörkast ute och för vissa kan det kännas jobbigt med mörkret. Någonting som kan bidra till en lättare känsla i kroppen är om det känns mysigt hemma. Här har vi samlat några tips som höjer mysfaktorn.

 • Checkboxikon
  Kuddar och filtar

  Visst är det härligt att kura ihop sig under en filt när det är lite kyligare? Lager på lager av filtar och kuddar i soffan bidrar till ett mer ombonat och mysigt intryck. Våga blanda material och färger!

 • Checkboxikon
  Belysning

  Ofta behöver ett rum fler ljuskällor än många tror. En extra lampa i en hylla eller på en byrå, med ett mjukt ljus, skapar genast en mysig känsla.

 • Checkboxikon
  Ljuslyktor

  På tal om ljuskällor är lyktor och värmeljus garanterat någonting som höjer mysfaktorn. Men kom ihåg att släcka ljuset efter dig, samt se till så att brandvarnaren fungerar. Kolla att din brandvarnare fungerar genom att hålla inne testknappen i tre sekunder.

 • Checkboxikon
  Växter

  Växter och naturmaterial är även det någonting som skapar en hemtrevlig känsla. Eftersom dagsljuset är begränsat på vintern är det bra att välja växter som inte behöver stå ljust. Till exempel monstera, radiatorört eller silverkalla.