Ny elprismodell

En ny elprismodell i en ny tid

Vi är mitt uppe i en enorm förändring; en av historiens största omställningar när vi nu går till ett alltmer elektrifierat och digitaliserat samhälle.

I praktiken betyder det att fler och fler kommer att använda mer och mer el. Det gäller för varje pryl vi kopplar in, upp eller ihop. Därför behöver vi ta ett helhetsgrepp om vårt elnät och vår elförbrukning. Vi måste tänka rätt och agera smart för att elen ska räcka åt alla.

Den nya elprismodellen tar hand om och reglerar de utmaningar vi har i vår nya elektrifierade värld. Det gäller för alla elbolag i Sverige enligt myndighetsbeslut. Som sagt, nu tar vi ett helhetsgrepp om elnätet och framtiden.

Vi investerar för framtiden

Vårt uppdrag som elnätsbolag är egentligen rätt enkelt. Telge Nät ska se till att du som bor i Södertälje och Nykvarn har tillgång till el. Det betyder inte att förväntningarna på oss är mindre, snarare större, då vi har en aktiv och viktig roll i samhällets expansiva elektrifiering och digitalisering.

Vi ska säkerställa att det finns balans i leverans mellan produktion och elförbrukning.

Vi ska möjliggöra anslutningar för laddstationer, solceller och vindkraft.

Vi ska också se till att det finns tillräckligt med digital kapacitet så att du och alla andra ska kunna koppla upp, koppla ner och koppla av i ditt smarta hem.