Ikon. Sopbil.
Tema: Miljö

Bli av med ditt grovavfall

Det är inte alla som har möjligheten att köra sina grovsopor till Tveta eller Returen. För att underlätta för dig som hyresgäst att bli av med dina grovsopor kommer under våren grovavfallsbilen på besök i våra bostadsområden.

24 ton grovsopor samlades in

– Grovavfallsbilen är till för våra hyresgäster. Bilen kommer ut till alla våra distrikt en gång i veckan under vecka 14-21. Mellan klockan 17.00 och 19.00 gör grovavfallsbilen 2-3 stopp på olika adresser i det distrikt som bilen besöker just den kvällen. Tisdagar är bilen i södra distriktet, onsdagar är den i östra distriktet och torsdagar gör grovavfallsbilen stopp i västra distriktet, berättar Mimmi Lord, Telge Bostäder.

Under förra hösten (perioden augusti-december 2021) samlades det in över 24 ton grovsopor med grovavfallsbilen.

Förutom till grovavfallsbilen kan du lämna in det som du inte längre vill ha till Rullande återvinning.

Allt material som samlas in körs till återvinningscentralen Tveta för att tas om hand på rätt sätt. Materialet sorteras först för att sedan transporteras till återvinning.

Vad kan du slänga?

Grovavfallsbilen

I grovavfallsbilen kan du slänga grovavfall. Det innebär saker som bokhyllor, soffor, fåtöljer, skidor, utemöbler och trasiga cyklar. Du kan däremot inte kasta saker som bildäck, elektronik eller färgrester här.

Rullande återvinning

I Rullande återvinning kan du slänga: grovsopor, elektronik, farligt avfall, textilier och däck. Hela och rena prylar kan lämnas för återanvändning.