Tre personer springer ner i sjön för att bada
Tips

Upptäck sommaren i Södertälje

Du behöver inte åka särskilt långt för att hitta fina smultronställen att njuta av sommaren på. Vi har samlat ihop några av Södertäljes alla guldkorn, här får du tips på mysiga platser, utflykter och aktiviteter att göra i sommar.

Farstanäsbadet

Farstanäsbadet är ett havsbad med sandstrand och stora gräsytor. Här hittar du både servering, badbrygga och hopptorn. Hit går det att ta buss från Södertälje centrum.

Mälarbadet

Mälarbadet är en badplats med promenadavstånd från Brunnsäng som har sandstrand, brygga och stor gräsyta. Här finns flera gungor, beachvolleybollplaner samt gillplats och kiosk.

Bergabadet

Bergabadet är en mindre badplats som ligger vid Bergasjön i Mölnbo. Det finns sandstrand med brygga, hopptorn och tillgänglighetsanpassad badramp.

Korpberget

Korpberget är ett berg med utsikt över Mälaren och vacker natur med många ovanliga växter och djur. Här kan du vandra uppför berget och avnjuta en god medhavd fika på toppen.

Täljehus

Täljehus är en borgruin på en ö vid Slottsholmen i Linasundet. Här kan du upptäcka fornlämningen och njuta av fina vyer över kanalen. På sommaren bor även får på ön.

Pilkrogsviken

Pilkrogsviken är ett naturvårdsprojekt strax utanför Järna. Här kan du uppleva betade strandängar och ett livligt fågelliv eller ta en fika med utsikt över Moraån och viken.

Hovsjö aktivitetspark

Hovsjö aktivitetspark har flera roliga aktiviteter som parkour, basket och pingis. Parken är inte bara till för de som bor i Hovsjö – här är alla välkomna att nyttja både aktiviteter och yta.

Motionsspår och utegym

Motionsspår och utegym finns på flera olika ställen runt om i Södertälje, bland annat i Kusens backe i Rosenlund och vid Tveta Friluftsgård.

Södertälje Bollhall

Södertälje Bollhall har flera roliga aktiviteter så som padel, badminton, tennis och bowling. Här kan hela familjen eller kompisgänget vara med.

Torekällberget

Torekällberget är ett friluftsmuseum med gamla hus, historiska trädgårdar och djur. Här kan du uppleva hur det var på 1800-talet.

Tom Tits Experiment

Tom Tits Experiment är ett science-center på fyra våningsplan och en utepark, här finns spännande experiment för hela familjen.

Ytterjärna

Ytterjärna ligger vackert beläget vid Järnafjärden. I området finns bland annat Saltå by med Saltå Kvarn och Ytterjärna Kulturhus som har trädgårdspark och en rosenträdgård.