varningstriangel

Varning: bedragare utnyttjar elprisstödet

23-02-06 Telge Nät

Den senaste tiden har företag och myndigheter varnat för bedrägerier i samband med att elprisstödet betalas ut i slutet av februari.

I veckan informerade ett av Sveriges största elnätsföretag att flera av deras kunder mottagit falska mejlutskick som anspelar på utbetalningen av elprisstödet.

”Lämna inte ut personliga koder”

Telge Nät riktar nu en varning till sina kunder i Södertälje och Nykvarns kommun om att vara vaksamma på bedrägeriförsök.

- I samband med hanteringen av elstödet och liknande kompensationer finns alltid en risk för bedrägeriförsök. Vare sig Telge Nät, Försäkringskassan, banken eller någon annan aktör kommer att kontakta dig för att be dig logga in någonstans eller lämna ut personliga koder. Om någon kontaktar dig på det sättet kan det handla om ett bedrägeriförsök. Avsluta därför sådana kontakter direkt, säger George Yacoub, kundservicechef på Telge Nät.

Utbetalningen av elprisstöd

Försäkringskassan hanterar utbetalningen av elprisstödet som inleds den 20 februari.

Stödet gäller privatpersoner som har ett avtal med ett elnätsföretag. Det baseras på elförbrukning under perioden oktober 2021-september 2022 och betalas ut till den som ägde anläggningen 17 november 2022.