Glad tjej ståendes i dörröppningen till en lastbil.

Utökat samarbete med Gnesta och Trosa kommun

23-11-27 Telge Återvinning

Från och med 1 december kommer Telge Återvinning att ta över insamlingen av hushållsavfall i Trosa och Gnesta kommun.

Avtalet mellan Telge Återvinning och kommunerna sträcker sig över perioden 2023-12-01 till 2028-11-30 och omfattar insamling av avfall från hushåll.

- Vi är glada och stolta över att få uppdraget att ta hand om hushållsavfall i Trosa och Gnesta kommun, säger Micael Ottosson, avdelningschef insamling och logistik på Telge Återvinning.

För kommuninvånarna i Trosa och Gnesta kommer det inte vara någon förändring i hur de ska slänga sina hushållssopor. Matavfall och restavfall ska läggas i olika påsar och läggas i samma tunna.

- Trosas kommuninvånare kommer att få samma tjänster som idag. Vi har ett gott samarbete med Telge Återvinning sedan tidigare och ser fram emot att utveckla det i och med att avtalet träder i kraft, säger Eija Karlsson, handläggare renhållning i Trosa kommun.

Från 1 januari 2024 kommer även insamling från återvinningsstationerna att ingå i avtalet med Trosa kommun. Då övergår insamlingsansvaret från Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) till kommunen enligt en ny lag som träder i kraft samma datum.

Telge Återvinning har sedan tidigare hand om textilinsamlingen i Trosa och Gnesta.