Porträtt, kvinna, kavaj, ledningsgrupp

Telge presenterar ny vd Telge AB och koncernchef

23-07-03 Telge AB

Karin Medin tar över ledarskapet för Telgekoncernen. Hon lämnar sin nuvarande roll som vd på Söderenergi och tillträder som vd för Telge AB och koncernchef den 1 oktober 2023.

Erfarenhet från energisektorn

I juli 2022 gick Telges dåvarande koncernchef Juan Copovi-Mena i pension. Under året som gått har Jörgen Austler, tidigare ekonomi- och finansdirektör, lett Telgebolagen som tillförordnad koncernchef och vd för Telge AB.

Karin Medin är civilingenjör med lång erfarenhet av att leda komplexa verksamheter inom energisektorn. Efter drygt tolv år som vd för el- och fjärrvärmebolaget Söderenergi välkomnas hon nu som vd för Telge AB och koncernchef.

”Helt rätt person”

- Karin är en erfaren och mycket skicklig företagsledare. Genom sitt arbete med Söderenergi och sitt engagemang inom Energiföretagen och Svenska Bioenergiföreningen har hon gjort viktiga insatser för omställningen av den svenska energisektorn. säger Alexander Rosenberg (M) styrelseordförande Telge AB och fortsätter;

- Vår målsättning för de närmaste åren är att Telgekoncernens verksamheter ska bli klimatneutrala och mer robusta. Detta ska vi åstadkomma utan att tappa fokus på kärnuppgiften att förbättra Södertäljebornas vardag. Karin är helt rätt person att leda den här förändringsresan och jag är glad att hälsa henne välkommen.

”Stolt och ödmjuk inför uppdraget”

- Telge är en spännande koncern med en oerhört viktig och bred verksamhet, säger Karin Medin. Jag är stolt och ödmjuk inför uppdraget och jag tror att jag kan bidra i utvecklingen framåt. Jag är också tacksam över fina år på Söderenergi och lång samverkan inom Södertälje, säger Karin Medin, tillträdande vd för Telge AB och koncernchef för Telgekoncernen.