Brun papperspåse med gröna prickar mot en grön bakgrund.

Utdelning av papperspåsen till våra hyresgäster

21-10-05 Telge Bostäder

Från och med den 1 november införs en papperspåse för insamling av matavfall, istället för den gröna plastpåsen, för alla Södertäljebor.

Du som är hyresgäst hos oss kommer att få en bunt med 50 papperspåsar tillsammans med en hållare som påsen ska placeras i. På Telge Återvinnings webbplats kan du läsa mer om papperspåsen och hur den ska användas.

Om du behöver påfyllning av papperspåsar är du välkommen till ditt distriktskontor för att hämta nya.

Hur går utdelningen till?

För att alla ska få tillgång till papperspåsar innan den 1 november kommer utdelningen att påbörjas under oktober. Utdelningen sker på lite olika sätt beroende på var och hur du bor – utdelning till dörr, utdelning vid lokal, utdelning med hjälp av hyresgästföreningen, utdelning på distriktskontoren eller via miljörum. Vi kommer inte att placera papperspåsar utanför dörren i större trapphus.

Oavsett var du bor går det dock bra att hämta papperspåsar på ditt distriktskontor från och med måndag den 11 oktober. Det går också bra att hämta påsar i receptionen på Storgatan 42.

Ange ditt femsiffriga lägenhetsnummer när du hämtar ditt startpaket. Du hittar lägenhetsnumret på din hyresavi eller ditt hyreskontrakt.

Grovavfallsbilen

Om grovavfallsbilen besöker ditt område den 11 oktober eller senare kommer det att finnas möjlighet att hämta ditt startpaket där.

Område för område

Här finns information om var du kan hämta ditt startpaket med papperspåse och hållare. Klicka på ditt distrikt för att läsa mer.