Vy inifrån ett köpcentrum

Nu öppnar Pryloteket

24-03-25 Telge Återvinning, Telge Fastigheter

Den 26 mars lanseras Pryloteket. Stället där du kan låna prylar med bibliotekskortet. Denna unika tjänst skapas av Södertäljeborna tillsammans med Södertälje kommun och Telge. Prylar lämnas in och kan sedan lånas ut och användas av andra. Ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbarbart initiativ.

Välkommen till invigningen av Pryloteket

När? Den 26 mars, kl. 12.00-12.30.
Var? Lunagallerian, plan 2, Storgatan 15 i Södertälje.

Program

  • Invigningstal och officiell bandklippning med Naiara Pereira Cunha, styrelseordförande Telge Återvinning, Eva Pedersen-Wallin, ordförande kultur- och fritidsnämnden, Södertälje kommun samt Karla Sand, första vice ordförande omsorgsnämnden, Södertälje kommun.
  • Samtal med initiativtagare och personal.
  • Enklare förtäring.

Direkt efter att invigningsbanden är klippta kan Södertäljeborna börja låna saker till sitt hem och sin fritid, helt kostnadsfritt på Pryloteket. Allt som behövs är ett bibliotekskort.

Vi ser fram emot att inviga den här viktiga satsningen tillsammans med dig.

Det här är Pryloteket

Pryloteket är ett samarbete mellan Telge Återvinning, Telge Fastigheter, omsorgskontoret och kultur- och fritidskontoret i Södertälje kommun samt Södertäljeborna.

Verksamheten är ett pilotprojekt och målet är att Pryloteket blir ett långsiktigt och hållbart inslag i servicen till boende i Södertälje kommun.