En person med en penna i handen framför en dator

Nu är vi live med nya telge.se

21-10-11 Telge AB

Välkommen till nya telge.se där delar av hemsidan fått nytt innehåll och utseende – allt med målet att förenkla och förbättra för dig som besökare och kund. Välkommen in och kika runt.

I dag måndag den 11 oktober är det premiär för delar av nya telge.se. I ett första steg kommer du som besökare att se en ny startsida, koncerninformation och hela sektionen om Bostäder i den nya versionen.

Förenkla och förbättra

Förutom att delar av hemsidan fått ett nytt utseende som följer vår uppdaterade grafiska profil, är även navigationsstrukturen mer användarvänlig för att göra det enklare för dig att hitta informationen du söker.

De nya delarna av hemsidan är byggda i en modernare teknisk plattform, för att ge dig som besökare en bättre uppleveles vilket är ett viktigt steg i Telgekoncernens digitaliseringsarbete. Resultatet är att det ska gå snabbare att surfa runt på sidorna och visst innehåll kommer du även att kunna ses offline, vilket gör att du framöver inte behöver ha någon uppkoppling om du besökt telge.se någon gång tidigare och sedan vill komma tillbaka.

Allt är inte färdigt direkt utan det här är ett ständigt pågående arbete där förbättringar och nyheter lanseras allt eftersom de blir färdiga. 

Förbättringsarbetet fortsätter

I ett första skede är det alltså en ny startsida både vad gäller design och innehållsstruktur. Även bolagsinformationen och sektionen om Bostäder har fått ny design och är byggd med ny teknik. Men resten då?

Planen är att allt innehåll ska vara överfört till den nya sajten senast påsken 2022. Det innebär att vi fram till dess kommer att ha en temporär lösning i form av en gemensam navigation för den tidigare och den nya webbplatsen. Detta för att göra det enklare för dig som besökare att navigera mellan befintlig och ny sajt innan allt är klart.

Det kan vara bra att känna till att de sidor som ännu inte är överförda i det nya manéret kommer att se lite annorlunda ut, men det är aktuell information som ligger där. Som besökare kan du fortfarande använda sökfunktionen och de andra tjänsterna precis som vanligt.

Bakgrund

Under början på 2020 genomfördes en undersökning med hjälp av Demoskop för att bättre förstå vilket behov kunder och besökare på telge.se har och vilken information de söker. Baserat på detta, och på de tjänster som Telgebolagen erbjuder, påbörjades ett stort arbete för att hemsidan bättre ska svara mot besökarnas behov.

Teknik

Nya telge.se är byggd med den senaste webbteknologin som gör att hemsidan fungerar som en blandning av hemsida och app. Det innebär en snabbare besöksupplevelse, möjlighet till notisfunktioner och att se innehållet utan uppkoppling om man besökt sidan vid ett tidigare tillfälle. Andra bolag som använder den här tekniken är till exempel kundfokuserade bolag som Spotify och Starbucks.

Innehåll

Förutom bättre teknik blir det även ett omtag på innehållet. Ett strategiskt affärstänk ska säkerställa att allt innehåll alltid ska ha ett tydligt syfte, en tydlig målgrupp och tydliga så kallade ”call to actions”, det vill säga vad vi vill att besökaren ska göra.

Mål

Göra livet enklare för alla som bor och verkar i Södertälje. Nya telge.se blir mer användarvänlig, modern och vi kan på ett effektivt sätt bättre bidra med värde för våra kunder.