En person med ett barn på axlarna som promenerar i ett festivalområde.

Hållbara Telge på Medborgardagen

24-05-20 Telge AB

Lördagen den 25 maj är det återigen dags för Medborgardagen i Södertälje. Syftet med eventet är att kommunens innevånare, under trevliga former, ska kunna få en inblick i vad kommunen är och gör. På temat hållbarhet medverkar Telge med ett stort tält vid Stadshusets ingång.

Under Medborgardagen, som pågår kl. 12-16, blir det aktiviteter i och utanför Stadshuset och brandstationen, i Stadsparken och vid Ejderns brygga. Med formuleringen ”Hållbara Telge” önskar koncernen förtydliga hur Telge genom sina verksamheter bidrar till hållbarhet i och kring Södertälje, inte bara miljömässigt utan även socialt och ekonomiskt.

Lokalproducerat och roligt

I Telges dubbeltält, placerat vid ingången till Stadshuset, möter medborgarna personal från Telge Nät och Telge Återvinning som välkomnar med aktiviteter. Telge Nät kommer bland annat att informera om hållbar vattenanvändning och bjuda på uppfriskande lokalproducerat kranvatten. Genom att bjuda in till en sorteringstävling upplyser Telge Återvinning medborgarna om vikten av att sortera och återvinna hushållsavfall. Förstapriset, som kanske är ett drömpris för såväl ung som gammal, är en legomodell av en sopbil.

Sång, dans och demokrati

I övrigt kommer Medborgardagen bjuda på underhållning, medborgardialoger, föreläsningar och prova på-aktiviteter, konstutställningar och mycket mer. Temat för dagen, som arrangeras av Södertälje kommun, är demokrati.  Här kan man därför också förtidsrösta i EU-valet och samtala med politiker och på så vis ta del av hur demokrati fungerar i vardagen.

Sammanfattningsvis ska medborgardagen bjuda på allt som skapar förutsättningar för ett rikt – och med Telgekoncernens hjälp – hållbart liv i Södertälje.