Seniorboendet på Västergatan

Seniorboendet på Västergatan stod färdigt för inflyttning hösten 2021.

Ett seniorboende är en boendeform för våra äldre hyresgäster. I just denna fastighet har vi fokuserat på din trygghet och den tillgängliga gemensamhetslokalen stimulerar till fler möten mellan människor.

Mer tillgängligt både inne och ute

Seniorboendet på Västergatan är i första hand till för dig som är 70 år eller äldre och som söker ett boende med högre krav på tillgänglighet både inne i bostaden och i utomhusmiljön.

Bostäderna kan komma att hyras ut till personer som är mellan 60 och 70 år, beroende på aktuell efterfrågan.

Fastighetsvärd finns på plats

På plats i seniorboendet finns också en fastighetsvärd som är tillgänglig cirka två timmar om dagen på vardagar. Fastighetsvärden ser då bland annat över den dagliga skötseln av husen och finns tillgänglig för dig som hyresgäst, till exempel i samband med gemensamma aktiviteter.

Animerad bild av två lägenhetshus i ett grönområde

Arkitektur och fastigheten

Seniorboendet på Västergatan utgörs av två huskroppar med tre våningar vardera och rymmer sammanlagt 24 lägenheter.

På gården finns miljösoprum och i en av byggnaderna finns en inredd gemensamhetslokal som kan användas för gemensam matlagning, rekreation eller hobbys av er hyresgäster.

Fasaden är i vit och röd träpanel, husen har röda takplattor och balkongräcken i grå aluminium.

Alla lägenheter har balkong eller uteplats och i båda husen finns hiss. Lägenheterna på markplan har uteplats och övriga lägenheter har balkong. Både balkonger och uteplatser är cirka 1,8 gånger 2,8 meter.

Lägenheterna i seniorboendet

1 rum och kök 2 rum och kök 3 rum och kök
ca 25 kvadratmeter ca 55 kvadratmeter ca 62 kvadratmeter
5 stycken 11 stycken 8 stycken

Vill du bo i seniorboendet?

Lägenheterna i seniorboendet hyrs ut genom vår bostadskö. För att ansöka om en lägenhet i seniorboendet på Västergatan behöver du därför stå i bostadskö hos Telge Bostäder.

Om du inte redan står i vår bostadskö kan du registrera dig på Mina sidor. Välj kategorin 65+ i din intresseanmälan.

När du står i kö och samlar poäng kan du anmäla intresse på lägenheter som publiceras för uthyrning. Lägenheten går till den sökande med flest köpoäng och som uppfyller våra krav för uthyrning av bostäder.