Studentlägenheter

Telge Bostäder har drygt 130 studentlägenheter i Södertälje. De ligger i centrum, Grusåsen och på Värdsholmen. Hos oss har du chans till studentlägenhet med två hyresfria sommarmånader. Dessutom ingår internet i hyran om du väljer Bahnhof som leverantör.

De lediga lägenheterna publiceras på vår webbplats i samband med universitetens och högskolornas första och andra antagningsbesked.

En fördel med våra studentlägenheter är att de har en separat kö, så om du redan står i vår vanliga bostadskö kan du behålla dina poäng till de vanliga lägenheterna.

Lediga studentlägenheter

Så här söker du studentlägenhet

 • Logga in på Mina sidor.
 • Välj intresseanmälan student.
 • Fyll i uppgifterna och klicka på ’spara’.
 • Nu har du uppdaterat din intresseanmälan och kan anmäla intresse för lediga studentlägenheter när de publiceras.
 • Gå till Mina sidor.
 • Registrera konto, med fördel via mobilt bank-id.
 • När du är inloggad: kryssa i ’studentlägenhet’ överst på sidan och fyll sedan i dina uppgifter. Se till att kryssa i vilken skola du tillhör när du registrerar dig. Är du student på Campus Telge eller KTH Södertälje har du förtur i kön till studentlägenheterna. Tryck sedan på ’spara’.
 • Nu står du som bostadssökande för studentlägenhet och kan göra en intresseanmälan på önskad lägenhet när de publiceras.

Vem kan få en student- eller
korttidslägenhet?

I första hand kommer lediga studentlägenheter att erbjudas de som studerar på Campus Telge eller KTH Södertälje och har flest poäng i bostadskön. I andra hand erbjuds lägenheterna till studenter i övriga Stockholms län. Om våra studentlägenheter inte hyrs ut till studenter erbjuds de till ungdomar 18-25 år och i sista hand till personer som vill hyra bostad under en kortare tid.

Lägenheterna finns i flera storlekar, från ett till tre rum och kök. På Lovisinsgatan 6 finns möjligheten att bo två personer i samma lägenhet och använda ett gemensamt kök. Perfekt för dig som vill träffa nya vänner.

För studenter

Efter att du anmält intresse för studentbostad kommer du att få ett erbjudande om tid för visning av lägenheten.

Du behöver tacka ja eller nej senast sista svarsdatum. Svarsdatum framgår när du får erbjudande om  ägenheten. Då ska även dina inkomstuppgifter finnas uppladdade på Mina sidor.

När du väl tackat ja och står först i tur kommer en handläggare från vår uthyrning att kontakta dig och stämma av om du är berättigad att hyra studentlägenhet.

OBS! Kom ihåg att ladda upp antagningsbesked på Mina sidor under dokumentuppladdning.

Ungdomar 18-25 år och övriga sökande hyr studentlägenheter på korttidskontrakt

Vi kontaktar dig som står först i tur i dessa kategorier. Om du har tillräcklig inkomst blir du erbjuden lägenheten. Om du står i vår vanliga bostadskö som bostadssökande behåller du dina köpoäng, även när du får ett kontrakt på någon av våra korttidslägenheter.

Viktigt!

För att du som söker bostad för kortare tid ska kunna söka de här lägenheterna måste du på Mina sidor uppge att du är intresserad av att hyra korttidsboende. Det gör du under fliken uthyrning, ändra registrering.

När du hyr en korttidslägenhet kan du inte hyra ut eventuell annan bostad som du hyr av oss i andra hand, genomföra ett eget byte eller överlåta bostaden.

Krav och förutsättningar för student- och korttidslägenheter

 • Hyran betalas i förskott varje månad.
 • För alla lägenheter är juni och juli hyresfria. Du betalar bara hyra för 10 månader.
 • Internetuppkoppling via stadsnätet ingår i hyran (endast om du väljer Bahnhof som leverantör). Frågor och felanmälan av bredband görs direkt till Bahnhof, www.bahnhof.se
 • Alla lägenheter är omöblerade.
 • Du kan maximalt söka fem lägenheter samtidigt.
 • Kom ihåg att säga upp din student/korttidslägenhet senast tre kalendermånader innan du tar examen eller planerar att flytta. På så sätt slipper du onödig uppsägningstid.