Senaste nytt om telge.se

Vi har flyttat över allt vårt webbinnehåll till en ny plattform som förbättrar ditt besök på telge.se. Den 11 oktober 2021 var det premiär för de första delarna av nya telge.se - och den 31 augusti 2022 var de sista delarna på plats. Nu ligger allt webbinnehåll på vår nya plattform.

1 september 2022

Nu har vi lanserat de sista delarna på telge.se och den tillfälliga adressen nya.telge.se har avskaffas. 

Vårt webbteam har tillsammans skapat en bättre och mer modern plattform som vi nu bygger vidare på. Den nya webbplatsen ger oss större förutsättningar att både göra det enklare för dig som besökare att hitta vad du letar efter, och samtidigt göra Telgekoncernen mer digitala och effektiva i dialogen med våra kunder.

Under övergången till den nya plattformen har vi både gjort en storstädning bland gammal information och även uppdaterat och tagit fram nytt innehåll. Allt för att på bästa sätt tillgodose våra besökares behov på webben.

Slutet på projektet – men början på nya möjligheter

Nu fortsätter arbetet! Digitala lösningar blir ju aldrig helt färdiga eftersom tekniken ständigt utvecklas, men nu har vi en mycket bra grund att bygga vidare på.

Baserat på insikter och återkoppling från kunder och besökare har vi stora möjligheter att hela tiden förbättra och göra det enklare för dig som bor och verkar i Södertälje kommun. Det arbetet drar igång direkt efter sista lanseringen – nu kör vi!

7 juli 2022

Nu är ytterligare en sektion flyttad till den nya tekniken och strukturen på telge.se - Återvinning. Oavsett om du är privatkund eller företagare hittar du nu all information om återvinning i den nya miljön och vi har gjort det enklare för dig att hitta det du letar efter.

Ny version av sorteringsguiden

Den här gången är vi lite extra stolta över att presentera vår nya, förbättrade sorteringsguide! Undrar du hur ett särskilt avfall ska slängas? I sorteringsguiden får du svaret - sök på produkt, förpackning, material eller avfallstyp.

Testa sorteringsguiden

I den nya versionen av sorteringsguiden kan du se direkt på kartan var din närmaste återvinningsplats ligger, och under "Min sortering" kan du skapa en lista att utgå från när du besöker Returen och Tveta.

En grå bakgrund med olika textfält

Att sortera rätt ska vara lätt. Med den nya sorteringsguiden gör vi det ännu enklare för dig att göra rätt och tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för framtida generationer.

2 juni 2022

Nu har sektionen Stadsnät lagts över i den nya tekniken med ny struktur. Det betyder att du nu kan hitta information om detta både under sektionen Privat och Företag. Ett ytterligare steg för att förenkla för dig som kund hos Telge.

25 april 2022

Nu har sektionen Fjärrvärme lagts över i den nya tekniken med ny struktur. Det betyder att du nu kan hitta information om detta både under sektionen Privat och Företag. Ett ytterligare steg för att förenkla för dig som kund hos Telge.

3 februari 2022

Idag slår vi på en ytterligare funktion på telge.se. Den här gången handlar det om att vi vill förenkla för dig som besökare.

Du kan nu redan på startsidan välja om du är intresserad av information som gäller privatpersoner eller information som berör dig som företagare eller engagerad i föreningslivet i Södertälje.

Du gör ditt val längst upp till vänster på startsidan där du ser alternativen Privat och Företag & Föreningar. Per default ser du sektionen för privatpersoner när du kommer in på telge.se. På sikt, dock inte vid den här lanseringen och det kommer att kräva att du har godkänt kakor, kommer du att kunna välja att ha företagsdelen per default i stället.

Ett urklipp av sidhuvudet på sajten

Vid lanseringen av företag/föreningens-sektionen kommer du som klickar dig in på företagsdelen att se nytt innehåll och struktur för tjänsterna Lokaler, Bemanning och Inköp.

Övriga tjänster som syns som rubriker på sidan (t.ex. Återvinning) kommer att länka dig tillbaka till den tidigare versionen av telge.se. Där har vi ännu inte uppdaterat innehållet efter den nya strukturen eller till fullo efter den uppdaterade grafiska profilen.

11 oktober 2021

Nu har delar av telge.se fått ett nytt utseende som följer vår uppdaterade grafiska profil. Dessutom har navigationsstrukturen blivit mer användarvänlig för att göra det enklare för dig att hitta den information du söker.

Webbplatsen har även fått en modernare teknisk plattform, ett viktigt steg i Telgekoncernens digitaliseringsarbete. Resultatet är att det ska gå snabbare att surfa runt på sidorna. Visst innehåll kommer även att kunna ses offline. Det betyder att du framöver kommer kunna vara offline om du besökt telge.se någon gång och vill gå tillbaka.

Det här är ett ständigt pågående arbete, vi kommer alltså inte att ha allt färdigt direkt. Förbättringar och nyheter lanseras allt eftersom de blir färdiga och vi kommer att uppdatera här med senaste nytt.

Förbättringsarbetet fortsätter

I ett första skede är det alltså en ny startsida, både vad gäller design och innehållsstruktur. Även bolagsinformationen och sektionen om Bostäder har fått ny design och är byggd med ny teknik. Men resten då?

Planen är att allt innehåll ska vara överfört till den nya webbplatsen till sommaren 2022. Det innebär att vi fram till dess kommer att ha en temporär lösning i form av en gemensam navigation för den tidigare och den nya webbplatsen. Detta för att göra det enklare för dig som besökare att navigera mellan befintlig och ny sajt innan allt är klart.

Det är bra att känna till att de sidor som ännu inte är överförda i det nya manéret ser lite annorlunda ut, men informationen är fortfarande aktuell. Som besökare kan du fortsätta använda sökfunktionen och de andra tjänsterna precis som vanligt.