Förpackningar

En förpackning är det material som används för att skydda, hantera och leverera en vara.

En mjölkkartong har till exempel använts för att paketera mjölken och är därmed en förpackning. En diskborste däremot, är en produkt.

Krav på att sortera förpackningar

Enligt Miljöbalken är alla invånare skyldiga att sortera sitt avfall och återvinna förpackningar. Så har det varit länge, och man vill att det ska fungera ännu bättre.

Naturens resurser är fantastiska, och för att de inte ska ta slut behöver vi vara rädda om det vi har. Därför har regeringen beslutat om en ny förordning. Från och med 1 januari 2023 behöver du som äger ett flerfamiljshus se till att alla i huset kan sortera sina förpackningar.

Genom att återvinna minskas utsläppen av växthusgaser och koldioxid, det sparar energi och pengar. Det lönar sig att vara miljö- och klimatvänlig.

Vi skräddarsyr din lösning

Storleken på miljörum och antal tunnor avgör vilket abonnemang du kan beställa. Kontakta kundservice så hjälper vi dig med den bästa lösningen.

Bygga nytt eller bygga om?

Du vet väl att vi kan hjälpa dig med en skräddarsydd lösning för FNI, fastighetsnära insamling? Dina förutsättningar styr de alternativ som finns.