Senaste nytt om nya Lunakvarteren

Få kåll koll på den senaste utvecklingen i projektet, tidplaner och information som rör befintliga byggnader och verksamheter i Lunakvarteret.

Utvecklingsprojekt Lunakvarteren - Nyhetsbrev juni 2024

Detta är det första av ett återkommande nyhetsbrev för utvecklingsprojektet ”Lunakvarteren”. I dessa nyhetsbrev kommer vi informera om vad som händer och pågår, samt hur tidsplaner ser ut framöver. 

Arkitekttävling

Denna avslutades i mars med att en vinnare utsågs: CF Møller Architects och deras förslag ”Himlen är vårt tak”. Avtal har tecknats med CF Møller och uppstart har genomförts tillsammans med Telge Fastigheter och kommunens tjänstemän som är engagerade i utvecklingsprojektet.

Nu pågår detaljplanearbete. Det är dels centralt i att få med alla viktiga delar i att få ett byggprojekt att integreras i en befintlig stadsmiljö, men det är också en viktig del i demokratiprocessen. Att få möjlighet att tycka till om planerna. Processen med detaljplanearbete brukar ta flera år. Vi kommer rapportera hur arbetet fortskrider.

Lunagallerian

Eftersom detaljplanearbetet tar tid kommer Lunagallerian beräknas ha öppet åtminstone hela 2025. Exakt tidpunkt för stängning finns inte i dagsläget.

I processen kommer en del att flytta ut, några lämnar oss på egen hand och i förtid. Men vi kommer ha löpande dialog med hyresgäster och arbete med omdisponering av kommersiella ytor pågår. Telge Fastigheter jobbar aktivt med omplacering av hyresgäster.

När nyhetsbrevet skickas ut har det precis blivit klart att Clas Ohlson flyttar ut från sina befintliga lokaler i Lunagallerian till lokalen på hörnan Storgatan – Garvaregatan (det som kallas Metrohuset och ägs av Telge Fastigheter). Clas Ohlson planerar öppna till julhandeln. Det är förstås positivt att de blir kvar i stadskärnan.

Övriga hus i Lunakvarteret

Luna 4 (Bankpalatset) – dvs huset som ligger bredvid entrén mot Storgatan. Detta fina hus ska renoveras och det arbetet pågår. Renoveringen beräknas klart hösten 2025. Här jobbar vi parallellt med att få klart med nya hyresgäster, både kontor och till butikslokalerna mot gatan.

Luna 1 (Metrohuset) – dvs huset bredvid Luna 4, på hörnan Storgatan – Garvaregatan. Huset kommer renoveras, huvudsakligen invändes, för att förbereda för nya hyresgäster.

Stadsvy av en del i ett shoppingcentrum