Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Ditt vatten – ett gemensamt ansvar

Sedan mitten på 1800-talet har Södertälje varit känt för sitt rena, friska och goda vatten. Något som vi på Telge Nät är stolta över och vill föra vidare i generationer.

Med över 200 års erfarenhet arbetar vi för att du ska få ditt vatten säkert och tryggt utan avbrott hela vägen hem. Vårt lokala vatten och avloppsnät försörjer idag större delarna av hela Södertälje kommun och är totalt 104 mil långt, vilket motsvarar en tur och returresa från öst till väst i Sverige.

Hög kvalitet

Vi på Telge Nät bidrar och tar ansvar för en långsiktig och hållbar vattenförsörjning. Genom vår långa erfarenhet kan vi med stolthet leverera ett dricksvatten som är friskt, gott och av hög kvalitet.

Ditt vatten är miljövänligt, lokalproducerat, garanterat färskt och tillgängligt dygnet runt. Och dessutom till ett pris som är tusen gånger billigare än flaskvatten. Så vill vi att det ska fortsätta vara.

Ett hållbart vatten och avloppsnät är viktigt för att din vardag ska fungera liksom för samhällsviktiga funktioner som, äldreomsorg, sjukvård och skola.

Naturlig rening

Ditt dricksvatten består idag av både grundvatten och vatten från Mälaren som renas på naturlig väg. Hela processen, från att vattnet pumpas upp från Mälaren och innan du får hem det till din kran, tar cirka tre månader.

Tack vare vår naturliga rening kan vi leverera ett dricksvatten som lever upp till Livsmedelsverkets högt ställda krav.

Vatten i världsklass

Tänk dig en alldeles vanlig dag i ditt liv. Du lagar mat, tvättar, städar, går på toa, duschar och vattnar blommor. Till allt detta behövs vatten. Därför arbetar vi dygnet runt, året om för att leverera vatten i världsklass. För dig, dina barn och kommande generationer.

För oss är det inget vanligt vatten. Det är ditt vatten.

Här kan du läsa mer om vatten.

Gemensam VA-policy

Tillsammans med Södertälje kommun har vi tagit fram en VA-policy, med principer för VA-planeringen. Syftet är att styra mot en hållbar vatten- och avloppsförsörjning och en gemensam långsiktig plan för hela kommunen, både inom och utanför verksamhetsområdet vatten och avlopp. VA-policyn hittar du här.

Senast ändrad: 29 juni, 2022