Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Studentlägenheter i Södertälje

Vi har cirka 130 studentlägenheter i Södertälje. De ligger i centrum, Grusåsen och på Värdsholmen. Hos oss på Telge Bostäder har du chans till studentlägenhet med två hyresfria sommarmånader. Dessutom ingår internet i hyran om du väljer Bahnhof som leverantör.

For information in English, click here.

De lediga lägenheterna publiceras på vår hemsida i samband med skolornas första och andra antagningsbesked.

En fördel med våra studentlägenheter är att de har en separat kö, så om du redan står i vår vanliga bostadskö kan du behålla dina poäng till de vanliga lägenheterna.

Så här söker du studentlägenhet

Om du inte har ett konto på Mina sidor sedan tidigare:

 1. Gå till Mina sidor.
 2. Registrera ett konto, med fördel via mobilt bank-id.
 3. När du är inloggad: kryssa i "studentlägenhet" överst på sidan och fyll sedan i dina uppgifter. Se till att kryssa i vilken skola du tillhör när du registrerar dig. Är du student på Campus Telge eller KTH Södertälje har du förtur i kön. Tryck sedan på "spara".
 4. Nu står du som bostadssökande för studentlägenhet och kan göra en intresseanmälan på önskad lägenhet när de publiceras.

Om du redan har ett konto på Mina sidor:

 1. Logga in på Mina sidor.
 2. Välj intresseanmälan student.
 3. Fyll i uppgifterna och klicka på "spara".
 4. Nu har du uppdaterat din intresseanmälan och kan anmäla intresse för lediga studentlägenheter när de publiceras.

Lägenheterna finns i flera storlekar, mellan 1-3 rum och kök. På Lovisinsgatan 6 finns det möjlighet att bo två personer i samma lägenhet och använda ett gemensamt kök. Perfekt för dig som vill träffa nya vänner.

Våra regler för student- och korttidslägenheter

I första hand kommer lediga studentlägenheter att erbjudas till de som studerar på Campus Telge eller KTH Södertälje och har flest poäng i bostadskön. I andra hand erbjuds studenter i övriga Stockholms län. Om våra studentlägenheter inte hyrs ut till studenter erbjuds de till ungdomar mellan 18-25 år och i sista hand till personer som vill hyra en bostad under en kortare tid.

För studenter

 • Efter att du anmält intresse på din studentbostad kommer du att få ett erbjudande om tid för visning av lägenheten.
 • Var beredd att kunna betala hyran i förskott.
 • Du behöver tacka ja eller nej senast sista svarsdatum. Svarsdatum framgår när du får erbjudande om lägenheten.
 • När du väl tackat Ja och står först i tur kommer en handläggare från vår uthyrning att kontakta dig och stämma av om du är berättigad att hyra en studentlägenhet.

Obs! Kom ihåg att ladda upp antagningsbesked på Mina sidor under uppladdade dokument.

Ungdomar 18-25 år och övriga sökande hyr studentlägenheter på korttidskontrakt 

Vi kontaktar dig som står först i tur i dessa kategorier och begär inkomstuppgifter. Om du har tillräcklig inkomst blir du erbjuden lägenheten. Om du står i vår bostadskö som bostadssökande behåller du dina köpoäng när du får ett kontrakt på en av våra korttidslägenheter.

Viktigt att tänka på

För att du mellan 18-25 år eller som annan sökande för korttidslägenhet ska kunna söka de här lägenheterna måste du i din registrering på Mina sidor uppge att du är intresserad av att hyra korttidsboende. Det gör du under fliken uthyrning, ändra registrering.

När du hyr en av våra korttidslägenheter kan du inte hyra ut eventuell annan bostad som du hyr av oss i andrahand, genomföra ett eget byte eller överlåta bostaden.

Krav och förutsättningar för student- och korttidslägenheter

 • Hyran betalas i förskott varje månad.
 • Alla lägenheter har 10 månaders hyra. Juni och juli är hyresfria.
 • Internetuppkoppling via stadsnätet ingår i hyran (endast om du väljer Bahnhof som leverantör). Frågor och felanmälan av bredband görs direkt till Bahnhof.
 • Alla lägenheter är omöblerade.
 • Du kan maximalt söka fem lägenheter samtidigt.
 • Kom ihåg att säga upp din student/korttidslägenhet senast tre kalendermånader innan du tar examen eller planerar att flytta. På så sätt slipper du onödig uppsägningstid.

Senast ändrad: 17 september, 2021