Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Så här installerar du

När du har beställt stadsnätet så får du en nod installerad på väggen. Så snart noden är på plats har du ett gemensamt uttag för bred­band, TV och telefoni. Bor du hos några av Telges bostadsbolag är noden redan på plats.

Bredband

Anslut din dator till nätverket genom att koppla nätverkskabeln (rak LAN-kabel) från datorn in i LAN1 på noden. Har du en router för trådlöst nätverk, kopplar du istället kabeln från den direkt till LAN1 på noden.

TV

Kabel-TV

Noden är redan ansluten till ditt TV-uttag, så allt du behöver göra är att koppla in antennsladden från TV:n eller videon. Gör en kanalsökning på TV:n så att dina kanaler sparas (se instruktionsbok för din TV).

Digital-TV

För att kunna se Digital-TV behöver du en TV-box. Det finns flera olika sorters boxar beroende på vad du vill ha för möjligheter. Du köper den direkt från din TV-leverantör som hjälper dig att ta fram den bästa lösningen för dig.

Tv via bredband

För att kunna se på TV via bredband behöver du en TV-box. Den kopplas in i nodens LAN2. Läs mer hos Viasat och Canal Digital som är dina leverantörer.

Telefoni

Koppla din telefon till uttaget TEL1 på noden. Om du har en äldre telefon med fast stickpropp ansluter du den med hjälp av en telefonpropp. Koppla in telefonproppen i bostadens första telefonjack (oftast i hallen) och anslut kabeln till TEL1. Därefter kopplar du in din telefon i telefonproppen.

 

 

Senast ändrad: 5 december, 2018