Vaskar guld på vetenskapsläger

Det har varit full fart hela sommaren på Telges sommarläger, Telge hjärta Sommar. Albin och Michelle är två glada tioåringar som går på vetenskapsläger på Tom Tits Experiment. Häng med när de berättar om sina dagar och ger oss vuxna några bra tips på hur vi kan förlänga semesterkänslan.

- Vi har fått bygga badbomber och just nu vaskar vi guld, berättar Michelle som står i parken på Tom Tits Experiment.

Utan skor och strumpor kliver hon ner i en av dammarna och gör sig redo att hitta guldet.

- Det är lite svårt att få tag i guldet men det skönt att kunna vara barfota, säger hon.

Aktiviteter i hela Södertälje

Tillsammans med föreningslivet arrangerar Telge cirka 10 olika dagläger med nära 500 platser under sommaren. Allt för att skapa en meningsfull fritid i Södertälje kommun. Lägren är alltid gratis och inga förkunskaper behövs.

Ett av lägren är just vetenskapslägret som Michelle och hennes vän Albin deltar i på Tom Tits Experiment. Tillsammans med Tom Tits kan Telge erbjuda hela 90 platser.

- Vi har också programmerat med lego och gjort vattenexperiment. Det var något koldioxidgrejsemojs i vattnet och det sprängdes! Det var jättekul, intygar Albin.

Träffar nya kompisar

På frågan varför barn ska gå på läger svarar både Albin och Michelle att det är att träffa nya kompisar. Barnen på det här lägret kommer från olika delar av Södertälje kommun och under lägrets fem dagar möts de och lär sig mer om naturvetenskap och teknik.

Flicka står vid en å med ett stort rosa fat i handen. Bredvid flickan står en pojke.

- Jag har lärt mig massor, som att allt guld sjunker till exempel, förtydligar Michelle. Men det roligaste har varit fri lek och att kasta vatten på Albin!

Tips till alla vuxna

Avslutningsvis får barnen ge oss vuxna sina bästa tips för att förlänga semesterkänslan:

- Ni vuxna ska koppla av från alla era vuxengrejer och från att diskutera saker, tycker Michelle.

- Koppla av, slappna av, läs en bok eller spela ett nytt spel så kommer ni ha det lika roligt i höst som vi barn har på sommaren, avslutar Albin.