Sommarskoj - årets roligaste dagar

Under sommaren 2017 har cirka 800 barn och ungdomar besökt något av de 19 olika spännande daglägren som Telge arrangerat tillsammans med Södertäljes föreningsliv. Det har sparkats boll, dribblats, kastats, sprungits, spelats teater, cyklats, dansats och experimenterats. 

Under våren anmäldes drygt 1 000 barn bosatta i Södertälje kommun till de många aktiviteter och läger som erbjöds i årets Sommarskoj. Platserna lottades ut och ca 800 barn deltog i de spännande aktiviteterna som pågick under hela sommarlovet. Årets läger innefattade fotboll, basket, innebandy, teater, vetenskapsläger, gymnastik, beachvolleyboll, friidrott, ridning, simhopp, orientering, skridskoåkning, mountainbike, judo, streetdance och aktiviteter på Tjejhuset.

– Vi arrangerar Sommarskoj för att ge Södertälje kommuns barn och ungdomar möjligheten att prova på något nytt, lära känna nya vänner och få en roligare och aktivare sommar, berättar Susanne Stamreus, kommunikationsdirektör på Telge.

Årets Sommarskoj var det elfte som anordnats av Telge och är en del av sponsringsarbetet och satsningen på barn och unga i Södertälje kommun.

– Det här är en av årets roligaste satsningar, avslutar Susanne. Vi hoppas att alla som deltagit fått nya vänner och en massa roliga minnen med sig hem.

Utvärdering av sommarskoj 2017

Varje år utvärderar vi Sommarskoj genom en webbenkät till de föräldrar vars barn deltagit. I år har 275 föräldrar svarat på enkäten i sin helhet. Och det är som vanligt rolig läsning, säger Lenore Johansson som ansvarar för Telges Sommarskoj.

På frågan om man rekommenderar Telge och Sommarskoj till en vän tyckte 98 procent av de svarande föräldrarna att det är sannolikt eller mycket sannolikt att de skulle det. 

Som komplement till föräldrarnas utvärdering inkommer respektive förening med sin egen. Utvärderingarna ligger sedan till grund för planeringen av nästkommande års Sommarskoj.  

Jag tycker att våra resultat är ett fint kvitto på att Telge tillsammans med Södertäljes föreningsliv gör något värdefullt för kommunens yngre medborgare. Det ska vi fortsätta att vårda och utveckla, avslutar Lenore.

Kommentarer från föräldrar och barn

I enkäten kunde föräldrar och barn skriva ner sådant som varit extra bra. Några exempel:

– Bra ledare! Välorganiserat med roliga och passande experiment! Gör att man blir stolt som Södertäljebo! (Vetenskapsläger) 

– Bra ledare och upplägg. Supernöjd. Stort tack för denna möjlighet för barnen. (Ridläger Järna) 

– Lärarna var uppmuntrande och samtidigt utmanade de barnen att prova på något nytt. (Simhopp) 

– Allt var bra arrangerat och min dotter var så lycklig redan efter första dagen. Bra ledare!!! (Dans)

– Mitt barn fick många nya vänner och tyckte det var jättekul att ha något att göra och varje dag var det olika aktiviteter så hon tröttnade aldrig. (Tjejhuset)

Till Sommarskojssajten

Varje sommar anordnar vi lägeraktiviteter till drygt 800 barn. Under en vecka på sommarlovet kan du bland annat rida, simma, cykla, spela fotboll, spela teater och mycket mer. Under sommaren 2016 kan vi erbjuda 19 olika aktiviteter.

Senast ändrad: 04 oktober