Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Sommarskoj - årets roligaste dagar

Vilken fantastisk sommar det varit. Och då tänker vi inte bara på vädret utan på årets Sommarskoj som aktiverade drygt 850 barn under sommarlovet.

En del i Telges sponsringsarbete

Sommarskoj är en viktig del av Telges sponsrings­arbete, där Telge tillsammans med idrotts- och kulturföreningar i Södertälje ger barn och unga i åldern 6-16 år i kommunen möjlighet till en aktiv fritid och ett händelserikt sommarlov.

Sommarlovet är ett jättebra tillfälle att testa en ny aktivitet, träffa nya kompisar och kanske hitta nya intressen. Men det ska inte behöva kosta skjortan eller ställas krav på barnen.

Nytt för i år - Sommarskoj är helt gratis

Det är tolfte året som Telge tillsammans med Södertäljes föreningsliv anordnar sommarlovsaktiviteter.

– Den roligaste veckan på hela sommarlovet, säger Thea Seisendahl och Sara Malo om sitt dansläger med JAM dansstudio.

Nytt för 2018 är att Sommarskoj är helt gratis.

– Ett roligt och händelserikt sommarlov ska vara tillgängligt för alla barn, berättar Marie Antonsson, sponsringsansvarig på Telge. Genom att göra det gratis hoppades vi kunna sänka trösklarna ytterligare för de barn som kanske behöver det här mest. Men styrkan i Sommarskoj är annars att det är till för alla, utan krav på medlemskap, förkunskaper eller ekonomiska resurser.

Blandade aktiviteter

Bland de 18 olika sommarskojaktiviteterna fanns både sport- och kulturaktiviteter. Två helt nya aktiviteter för i år var Kidsvolleyboll och Idrott utan gränsers multisportsläger. Precis som vanligt har det varit stor efterfrågan och platserna räckte tyvärr inte till alla, för att det ska bli så rättvist som möjligt lottades därför platserna ut bland de som anmält sig. Alla grundskoleelever i Södertälje kommun var välkomna att anmäla sig.

Sommarskoj är tillbaka 2019

När nästa års aktiviteter är klara och anmälningsperioden startar läggs ny information ut på denna sida och på Sommarskojssajten.

Senast ändrad: 18 september, 2018