Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Höstlöv

Överraskningsfest i Stadshuset

Skolklass med elever och en teckning
Publicerad den 11 februari, 2020

På tisdagen vankades det överraskningsfest för Fornbackaskolans fjärdeklassare, som är årets vinnare av Telge Fastigheters teckningstävling. Vinnarbidraget målades av Anisha Nalusiba, vars inspiration till teckningen var att rita ett klassrum där barnen ska ha roligt medan de lär sig nya saker.

Tisdagen den 11 februari kom fjärdeklassarna från Fornbackaskolan på studiebesök i till Södertälje stadshus, ovetandes om att det i själva verket var en överraskningsfest för att fira att just deras klass vunnit årets teckningstävling.

Framtidens klassrum

Årets tema var ”rita ditt klassrum” och Södertäljes fjärdeklassare fick frågan hur deras klassrum skulle se ut i framtiden om de själva blir lärare. Vi fick in många fina bidrag, däribland det vinnande bidraget skapat av Anisha Nalusiba från Fornbackaskolan.

- Det känns jättekul, det här är stort! Vi har varit med på flera tävlingar men det är inte så ofta man vinner, så det här var oväntat. Det känns stort för mig, det känns stort för barnen och framförallt för Anisha, berättar Sara Issa som är klassföreståndare.

Hon tyckte själv temat var intressant och att det väckte idéer även hos henne om hur hennes elever skulle vilja ha det i deras klassrum, för att kunna lära sig på bästa sätt.

Barnen ska ha roligt medan de lär sig

När Telge Fastigheters tf vd, Anders Börjesson, berättar att klassen har vunnit teckningstävlingen blir barnen överraskade och glada. När han sedan berättar att Anishas teckning vunnit, fylls lokalen med jubel och applåder från klassen.

- Det var lite svårt att komma på vad jag skulle rita, berättar Anisha.

Hennes inspiration var att rita ett klassrum där barnen ska ha roligt medan de lär sig. Hon berättar att det känns kul, samtidigt som hon blev lite chockad att just hennes teckning hade vunnit.

Efter överraskningen intervjuades Telge Fastigheters tf vd Anders Börjesson och årets vinnare Anisha Nalusiba av både Länstidningen och SVT. Det hela avslutades med att alla fikade tillsammans.

Hemtrevlig miljö är vägen framåt

Det vinnande bidraget utsågs av en jury och första priset är 4 000 kronor till klasskassan. Vinnarteckningen har nu förstorats och hänger på en hedersplats i Stadshuset under ett helt år. Telge Fastigheters tf vd Anders Börjesson höll högtidligt tal där han bland annat läste upp juryns motivering till årets vinnarbidrag:

"Hur ska framtidens elever bäst ta till sig undervisningen i skolan? Enligt vårt vinnarbidrag är det tydligt att en avslappnad, glad och hemtrevlig miljö är vägen framåt. Vi ser ett personligt och inbjudande klassrum, kanske endast för en elev i taget. Men med utrymme för favoritfigurer och soffhäng."