Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Vinnare av Årets byggnadsverk

Publicerad den 11 november, 2019

Telge Fastigheter fick ta emot ett fint pris på Södertäljegalan i fredags kväll. Då korades Viksbergs skolområde som vinnare av Årets Byggnadsverk 2019.

I fredags avslutades Södertälje Företagardag med fest och prisutdelning på Södertäljegalan. Under kvällen delades flera priser ut, bland annat Årets Byggnadsverk och Årets Renovering.

Priserna syftar till att uppmärksamma god bebyggelse och uppmuntra till varsam renovering. Utmärkelserna samarrangeras av Södertälje kommun och Stockholms Byggmästareförening.

Telge Fastigheter hade två av tre bidrag i kategorin Årets Byggnadsverk: Viksbergs skolområde och Grundsärskola Rosenborgskolan. När det var dags för prisutdelning stod det klart att det var Viksbergs skolområde som vunnit.

Om vinnaren av Årets byggnadsverk 2019: Viksbergs skolområde

​Området kring Viksberg har under de senaste decennierna vuxit både genom ny bebyggelse och genom omvandling av fritidshusområden. Många barnfamiljer har flyttat in och behoven av både förskola och skola har resulterat i ett helt nytt skolområde.

Motiveringen

Skolområdet förhåller sig väl till de omgivande lantliga miljöerna både till utformning, lokalisering och i materialval. Idrottshallen med sin fullstora plan för basket, handboll och innebandy har solpaneler och sedumtak. Skolbyggnaderna erbjuder överblickbara, flexibla och lugna arbetsmiljöer både för barn och personal.

På skolgården har stor vikt lagts vid att behålla mycket naturmark, både för att vara intressanta lekmiljöer för barn och samtidigt göra ett så litet ingrepp som möjligt i den naturliga miljön.