Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Internationella världstoalettdagen

Publicerad den 12 november, 2015

Det enda som hör hemma i toaletten är kiss, bajs och toalettpapper. Trots det spolar vi i Södertälje varje år ner ca 121 ton skräp i våra toaletter. Det orsakar både problem i våra reningsverk och leder till föroreningar av vårt vatten. Men det är lätt att göra rätt. 

Den 19 november är det internationella världstoalettdagen. En dag som blivit en officiell FN-dag för att uppmärksamma den globala sanitetskris som det innebär när en tredjedel av världens befolkning saknar tillgång till toalett. Läs mer om världstoalettdagen hos Svenskt Vatten  --- DEN HÄR LÄNKEN FUNKAR INTE JUST NU!! KOLLA INNAN MAN PUBLICERAR!

Liten toalettskola

Här i Sverige saknar vi inte rent vatten och toaletter men vi behandlar våra toaletter som soptunnor. Det leder till att mycket tid och pengar måste läggas på att ta hand om det skräp som spolas ner. För att undvika det finns det två saker att tänka på:

  1. Spola bara ner kiss, bajs och toalettpapper i toaletten.
  2. Allt annat ska kastas i restpåsen eller, om möjligt återvinnas. 

Spola inte ner dina gamla mediciner 

Det är svårt för avloppsreningsverken att rena vattnet från gamla mediciner och det leder till att vi tillslut får rester av mediciner i vårt dricksvatten. Häll inte ut dem i avloppet, lämna dem på apoteket istället.