Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Tryggt boende med gemenskap runt hörnet

En animerad bild på trygghetsboendet, gatuvy
Publicerad den 12 oktober, 2020

För hyresgäster som är 70 år eller äldre bygger Telge Bostäder nu sitt första trygghetsboende. Trygghetsboendet är en boendeform som ska främja gemenskap och möten mellan människor.

På Västergatan i Västergård byggs nu det första trygghetsboendet i Telge Bostäders regi. Två hus med tre våningsplan, 24 lägenheter, gemensamhetslokaler och miljöhus på gården – dessutom är trygghetsboendet rökfria hus.

Konceptet trygghetsboende

Telge Bostäder ser en stor efterfrågan på de bostäder som idag är märkta ’65+’. Tryggetsboendet är ett koncept som anpassats för just denna målgrupp.

– Konceptet är nytt för Telge Bostäder men finns på flera andra platser i landet. Vi är glada att äntligen vara igång med detta projekt, berättar Anders Binett, projektledare.

Boendeformen är framtagen för att främja gemenskap och möten mellan människor. I gemenskapslokalerna har hyresgästerna till exempel möjlighet att umgås eller laga mat tillsammans.

Hur ansökningen går till

Om du är intresserad av en lägenhet i trygghetsboendet behöver du stå i Telge Bostäders bostadskö 65+. Står du inte redan i kö kan du skapa ett konto på telge.se/minasidor.

Planen är att påbörja uthyrningen ett halvår innan inflyttningsdatum. Har du en bevakning på din intresseanmälan får du en notis när lägenheterna finns tillgängliga att söka. Den sökande med flest köpoäng och som uppfyller kraven för att hyra bostad blir erbjuden en lägenhet.

I första hand vänder sig trygghetsboendet till hyresgäster som är 70 år eller äldre. I nästa steg tilldelas lägenheter till hyresgäster som är 65 år eller äldre och uppfyller kraven för att hyra bostad.

Vid frågor eller funderingar

Har du frågor eller funderingar kan du läsa mer på telge.se/trygghetsboende eller kontakta Telge Bostäders kundservice på 08-550 221 00 eller via e-post på kundservicebostader@telge.se

Du är alltid välkommen att besöka receptionen på Storgatan 42 om du vill ha hjälp att ställa dig i bostadskön eller har andra frågor.