Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Telge Fastigheter har byggt sitt allra första stall

Publicerad den 13 februari

Telge Fastigheter har lång erfarenhet av att bygga skolor och omsorgsboenden, men ett stall har aldrig tidigare stått på agendan. Tills nu. Järna ridklubb har blivit med nya lokaler, hästarna har flyttat in och till våren väntar en stor invigning. 

Det gamla stallet i Järna byggdes redan i början av 1900-talet och hade av naturliga skäl blivit slitet. Så när det blev dags för kommunen att välja någon som skulle bygga ett nytt stall fick Telge Fastigheter uppdraget. Under våren 2015 började arbetet och nu står byggnaden på plats.

Det nya stallet mäter 2 700 kvadratmeter och har plats för 33 hästar, medan ridhuset är cirka 1 400 kvadratmeter. Slutresultatet med kalldelen för hästarna och den varma delen inhyser både ridskoleverksamheten, kansli, café och utbildningslokaler.

Fint funktionellt stall för alla

Telge Fastigheter är glada och stolta över att ha nått sitt mål; att göra stallet och ridskolebyggnaden till en plats som fungerar för alla och där det är roligt att vara. Rent konkret handlar det om många saker. Ordentliga toaletter för personal och medlemmar istället för det tidigare enda (!) utedasset.

Det finns uppvärmda sadelrum, kontor, verkstad och café. Förutom utrymmena är alla lösningar genomtänkta och bidrar också till att skapa en välfungerande miljö. Ingångar är till exempel smart placerade så det inte blir så långt att gå mellan äng och stall.

Officiell invigning väntar i vår

Hästarna och verksamheten har flyttat in under hösten 2017 och vårterminen 2018 är redan i full gång. 

Det sista som återstår att färdigställa är en parkering så att alla besökare ska få plats. Detta är också en av anledningarna till att stallet har väntat med invigning. Den officiella invigningen är planerad till lördagen den 14 april.

Fakta om Järna ridklubb

  • Järna ridklubb är en ideell förening. Ridskolan har funnits på Billsta gård, strax söder om Järna tätort sedan 1974 och varit föreningsägd sedan 1986
  • Klubben har ca 450 medlemmar och 350 uppsittningar per vecka
  • Personalen består av fyra heltidsanställda och fyra timanställda.
  • Järna ridklubb erbjuder ridundervisning för barn, ungdomar vuxna och har även handikappridning.
  • Anläggningen har ett ridhus, en utebana och nu alltså ett helt nytt stall


Källa fakta: Länstidningen 25 oktober 2017