Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Alicias fartyg ”Månen” vann årets teckningstävling

Publicerad den 14 januari

Fredag den 11 januari var det extra festligt på Stadshuset under prisutdelningen i Telge Fastigheters teckningstävling. Årskurs fyra från Kringlaskolan var på studiebesök, trodde de, när de fick reda på att de vunnit årets teckningstävling genom Alicia Lindskogs bidrag.

Eftersom kanalen i Södertälje fyller 200 år 2019 var temat för teckningstävlingen i år maritimt. Alla elever i årskurs fyra har bjudits in att rita sin version av ”framtidens fartyg”.

- Det har varit så roligt att se hur engagerade och fantasifulla eleverna har varit med det här, säger Carre Salmela som är klassföreståndare för klassen. De har skrivit förklaringar till sina teckningar och vi har försökt passa på att involvera andra ämnen som natur och hållbarhet i ritandet.

Alicia Lindskog är konstnären bakom det vinnande bidraget.

- Vi har pratat om solsystemet i skolan och jag då kom jag på att göra en båt som heter Månen, berättar Alicia. Sen tänkte jag på hur jag vill att en båt ska vara och att det ska få plats många människor och vara roligt att åka med den.

Nu kommer klassen få 4 000 kronor till klasskassan och även ett besök på Södertälje Science Park där de ska få göra en 3D-utskrift av Alicias fartyg.

Motivering till det vinnande bidraget som gav klasskassan guld

Vinnaren utses av en jury och motiveringen till årets vinnarbidrag lyder:

"Vinnaren av årets Teckningstävling har verkligen visat hur spännande framtiden kan bli. Med ett fartyg som inte är av denna värld har vår tecknare förmedlat uppfinningsrikedom, helhetstänk och unika detaljer. Vi hoppas verkligen att den här experimentella farkosten byggs snart och att vi alla får åka med den på kanalen här i Södertälje."

Grattis Alicia och klass 4 på Kringlaskolan!