Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Teckningstävling – prisutdelning på Stadshuset

Publicerad den 15 januari

För tionde året i rad har Telge Fastigheter anordnat en teckningstävling för fjärdeklassare i Södertälje. Årets tema var Framtidens skolgård. 

När klass 4A från Stålhamraskolan kom till Stadshuset i fredags trodde eleverna att ett studiebesök med rundvandring väntade. Men istället väntade representanter från Telge Fastigheter med en överraskning, nämligen att klassen vunnit årets teckningstävling och 4 000 kronor till klasskassan. Det vinnande bidraget har ritats av Sam Mardini. Den vinnande teckningen har tryckts upp på en canvastavla som kommer att hänga i foajén i Stadshuset under 2018.

- Det är jätteroligt att få vinna, berättar Sam. När jag ritade teckningen tänkte jag inte så mycket på hur skolgården ser ut idag, den är ganska vanlig, utan bara på vad jag skulle tycka var roligt om jag fick bestämma helt själv.

- Jag förstod att Sams teckning skulle ha en bra chans i årets tävling, säger Emelin Makdissi-Elias, klasslärare för 4A på Stålhamraskolan. Hon har lagt ner så mycket tid och energi på den här teckningen och använt sin fantasi.

Motivering till det vinnande bidraget som gav klasskassan guld:

"Med lekfulla färger och smarta lösningar har årets vinnare av Telge Fastigheters teckningstävling visat att en framtida skolgård vi både inspireras av och längtar till. Vi ser fram emot 3D-glasögon, personliga armband med ringklocka för rastens slut och robotlek bland mycket annat. Årets vinnarbidrag är ritat av Sam Mardini i 4A på Stålhamraskolan." 

Grattis Sam och klass 4A på Stålhamraskolan!