Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Årets teckningstävling för årskurs fyra

Tecknad bild av en framtidsstad
Publicerad den 10 november, 2020

Varje år anordnar Telge Fastigheter, som äger och sköter om alla skolor i Södertälje, en teckningstävling för alla fjärdeklassare. Teckningstävlingen har ett nytt tema och en ny uppgift varje år och i år vill vi se barnens drömstad. Alla elever i årskurs fyra är välkomna att delta. 4 000 kronor till klasskassan står på spel.

Rita din drömstad

Mataffär, skateboardpark och simhall? Fotbollsplan, klättertorn och glasskiosk? Hur skulle det se ut i centrala Södertälje om du fick bestämma?

Låt fantasin flöda och rita en teckning över din drömstad. Det är du som bestämmer! Det finns inga rätt eller fel.

Södertälje city förändras, renoveras och byggs om. Stora förändringar kommer att ske i den del som kallas Lunakvarteret i city. Hela kvarteret ska byggas om och här finns en jättechans att förbättra hela centrala Södertäljes citykärna. Men hur skulle det se ut om barnen fick vara med och bestämma?

Hur går det till?

  • Uppmana eleverna att teckna en varsin teckning på temat ”Min drömstad”.
    Teckningen ska vara i A3-format. Färg är positivt. Vill man göra ett collage är det okej, bara det också innehåller handritade delar.
  • Teckningens baksida ska noga märkas med: Elevens namn, klass och skola.
  • Märk bidragen "Teckningstävlingen" och lämna i receptionen på Telge AB, Storgatan 42, senast den 27 november. Receptionens öppettider är måndag - torsdag kl. 08.00-17.00 och fredag kl 08.00-15.00.
  • Märk kuvert eller inlämnade teckningar med "Teckningstävling"
  • Om teckningarna ska returneras behöver det framgå på en separat lapp som lämnas med teckningarna.

Vinnaren utses av en jury och den vinnande teckningen kommer att förstoras och hängas upp i Stadshuset. Prissumman 4 000 kronor går till den gemensamma klasskassan.

Lycka till önskar Krister Mellström, vd, Telge Fastigheter

Frågor eller funderingar?

Kontakta Ann Mullerdorf Krogstad, projektledare, Telges kommunikationsavdelning, telefon 070-830 04 45 eller mejl: ann.mullerdorf-krogstad@telge.se