Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Årets teckningstävling för årskurs fyra

Tecknad bild barn i klassrum
Publicerad den 15 oktober, 2019

Varje år anordnar Telge Fastigheter, som äger och sköter om alla skolor i Södertälje, en teckningstävling för alla fjärdeklassare. Teckningstävlingen har ett nytt tema och en ny uppgift varje år. Alla elever i årskurs fyra är välkomna att delta. 4 000 kronor till klasskassan står på spel.

Årets tema - rita ditt klassrum

Då menar vi inte att du ska rita ditt klassrum som det ser ut nu. Utan föreställ dig att du blir lärare när du är stor - vad vill du ha i klassrummet då för att kunna lära dina elever så mycket som möjligt? Hur kommer det se ut? Låt fantasin flöda och kom ihåg att ingen vet hur framtiden ser ut – det finns inget rätt eller fel.

Alla lärare har en jätteviktig uppgift: att lära er elever det ni behöver för framtiden. En stor uppgift som gör läraryrket till en riktig hjälteroll. Nu vill vi att du föreställer dig att du är lärare och ansvarar för att lära dina elever allt om matte, historia och geografi. Eller kommer det kanske finnas andra ämnen i skolan när du är stor?

Hur går det till?

  1. Uppmana eleverna att teckna en varsin teckning på temat ”Rita ditt klassrum”.
  2. Teckningen ska vara i A3-format. Färg är positivt. Vill man göra ett collage är det okej, bara det också innehåller handritade delar.
  3. Teckningens baksida ska noga märkas med: Elevens namn, klass och skola.
  4. Märk bidragen "Teckningstävlingen" och lämna i receptionen på Telge AB, Storgatan 42, senast den 29 november. Receptionens öppettider är måndag - torsdag kl. 07.15-17.00 och fredag kl 07.15-15.00.
  5. Märk kuvert eller inlämnade teckningar med "Teckningstävling"
  6. Om teckningarna ska returneras behöver det framgå på en separat lapp som lämnas med teckningarna.

Vinnaren utses av en jury och den vinnande teckningen kommer att förstoras och hängas upp i Stadshuset. Prissumman går till den gemensamma klasskassan.

Lycka till!

Frågor eller funderingar?

Kontakta Johan Persson, projektledare, Telges kommunikationsavdelning, telefon 08-550 221 53 eller mejl: johan.persson@telge.se