Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Sprudlande kreativitet vann teckningstävlingen

Tecknad bild av en framtidsstad
Publicerad den 26 mars, 2021

Telge Fastigheters årliga teckningstävling är populär och många klasser hade bidragit till 2020-2021 års omgång. Årets tema var Framtidens Stad.

När eleverna i klass 4b i Stålhamraskolan kopplades upp till vad de trodde skulle vara en digital rundvisning i stadshuset fick de en rejäl överraskning. Det var nämligen en digital prisutdelning de hamnat på. Krister Mellström presenterade vinnarna Luka Santic och Muhammad Abdullah som tillsammans skapat det vinnande bidraget Planet City.

Glada vinnare

Vinsten på 4 000 kr delades ut och vinnarna hyllades under stort jubel. Förutom vinstchecken, och den stora äran att vinna, så kommer även en förstoring av teckningen att hängas upp i stadshuset.

– Det känns jättebra, det känns som en dröm, säger Luka.

– Vi hade inspiration av saker som vi skulle vilja göra, typ som att vara i rymden och så, säger Abdullah.

– Om ni visste vad mina elever har efterlyst resultatet i teckningstävlingen. De blev så glada och överraskade när de fick höra att de vunnit, berättar Madeleine Bilberg, lärare i Stålhamraskolan.

PLANET CITY vinnande bidraget

Det vinnande bidraget Planet city.

Framtidens stad

Temat för teckningstävlingen var Framtidens Stad och barnen fick fria händer att skapa sin drömstad. Södertälje är i ständig utveckling, och vem vet? Kanske har vi tänt intresset för stadsplanering hos barnen? Kommer vi att få vi se pommes frites-hus, rymdslott och godisregn i Södertälje i framtiden? Man kan ju alltid hoppas!

Juryns motivering:

Det vinnande bidraget sprudlar av skaparglädje, fantasi och kreativitet. Många små fina detaljer ger tillsammans ett intryck av en stad med ett stort utbud av viktiga saker såsom leksaksaffär, pommes frites-hus, tunnellösningar, godisregn och grönområden. Det här bidraget gör en glad, här vill man ju bo och leva! Stort tack för att ni var med och skapade PLANET CITY. Grattis till Luka Santic och Muhammad Abdullah i Stålhamraskolan 4b.

Luka och Muhammad

Luka Santic och Muhammad Abdullah i Stålhamraskolan 4b vann årets teckningstävling.