Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Södertäljefestivalen 24-26 augusti

Publicerad den 17 augusti

För att hålla kvar lite av sommarstämningen kan du besöka årets Södertäljefestival som äger rum den 24-26 augusti, självklart finns vi från Telge på plats.

Årets festival har som vanligt ett fullspäckat program med olika aktiviteter och artistuppträdanden. Från Telge medverkar Telge Fastigheter/Lunagallerian, Telge Nät, Telge Återvinning, Telge Bostäder, Tom Tits Experiment och Telge Tillväxt.

Lunagallerian

Ett flertal butiker ställer ut i Lunagallerians tält på Storgatan. Under festivalen har Luna lite ändrade öppettider, fredag kl. 10-20, lördag 10-18 och söndag 11-17.

Möt en superhjälte

Under lördagen anordnas ett event i Lunagallerian klockan 11-15. Då kan du träffa en livs levande superhjälte, det blir ansiktsmålning och det bjuds på godis.

Vinn årskort till Tom Tits Experiment

I ett gemensamt tält vid Marentrappan står Telge Nät och Telge Återvinning. Här finns medarbetare på plats för att svara på frågor om verksamheten och man arrangerar också en tipspromenad där högsta vinsten är ett familjeårskort på Tom Tits Experiment. Det delas ut pins och gnuggtatueringar.

Du som gillar att experimentera och testa hur olika saker fungerar kan besöka Tom Tits Experiments tält. Här kommer du att kunna prova på olika mobila experiment, programmering och tävla om ett familjeårskort.

Gör musik och film

Telge Bostäder kommer att ha en container som rymmer en mobil musik- och filmstudio vid Marenplan. De deltar på festivalen tillsammans med organisationen Turning Tables som man samarbetat med vid två tillfällen. Under festivalen kommer det att skapas en låt om livet i Södertälje med hjälp av grymma producenter och textcoacher och du är varmt välkommen att bidra. Alla deltagare kommer efter festivalen att få en länk till sin inspelning via Soundcloud.

- För oss är ungdomars situation en viktig fråga och därför vill vi lyfta fram detta samarbete där vi jobbar med ungdomar i socialt utsatta områden. Här får ungdomarna möjlighet att göra sin röst hörd och berätta sin historia, säger Juan Copovi-Mena, vd Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

Trampbåtar, vattenbollar och hård kamp på Maren

Uthyrningen av trampbåtarna i inre Maren sköts av Telge Tillväxt. Här har du också chansen att prova på att gå på vatten i en vattenboll. Snurrigt, roligt och jobbigt! Telge Tillväxts vattenaktiviteter har bara öppet lördag och söndag för på fredagen är det drakbåtsrace, en viktig händelse för Telge Fastigheter. De är nämligen regerande mästare och ställer upp med ett lag i år igen för att försvara titeln. Men de möter hårt motstånd då de utmanas av bland annat Telge Nät och Telge Återvinning som deltar med ett gemensamt lag, även Telge Bostäder ställer upp med ett lag. Kampen kommer bli hård ute på Marens vatten.

Rent och fint

Telge Tillväxt och Telge Återvinning kommer finnas på plats under festivaldagarna för att sköta om renhållningen.

Varmt välkommen till Södertäljefestivalen!