Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Södertäljefestivalen

Publicerad den 20 augusti, 2019

För att hålla kvar lite av sommarstämningen kan du besöka årets Södertäljefestival som äger rum den 23-25 augusti, självklart finns vi från Telge på plats.

Hela stadskärnan fylls av underhållning och aktiviteter liksom spännande matupplevelser. Det är gratis inträde och flera av Telgekoncernens bolag deltar under festivaldagarna.

Uppträdanden

Lördag 24 augusti kan du på stora scenen se ett uppträdande i hållbarhetens anda med Tobias Karlsson, Gabriel Forss, Shirley Clamp, Daniel Norberg och Faia Younan. Artisterna har samarbetat i en stor kampanj för Håll Södertälje Rent tillsammans med Telge Återvinning, Södertälje City och Södertälje kommun. Kan följas under hashtaggarna #skräpdig och #allakagöranågot.

Ge oss dina bästa sorterings- och återvinningstips

Precis som tidigare år, och som en fortsättning att hålla Södertälje skräpfritt sponsrar Telge Återvinning festivalen med all avfallshantering, från soptunnor till logistik och tömningen av dem.

– Telge Återvinning och Telge Nät finns som vanligt på plats under festivaldagarna. Ni hittar oss i ett gemensamt tält mittemot Marentrappan som bemannas av fantastiska medarbetare. Temat och budskapet är att - Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vi kommer även att visa våra kampanjfilmer från Håll Södertälje Rent och så uppmanar vi besökarna att dela med sig av sina tips när det gäller att sortera ut matrester, återvinna och återbruka via hashtaggarna, säger Kicki Carlsson, marknadskommunikatör Telge Nät och Telge Återvinning.

Ladda din mobil och vinn en laddare

Telge Nät sponsrar festivalen med el och vatten. I denna mobilburna tid där batterikapacitet är värdefull för att kommunicera med varandra kan man i det gemensamma tältet ladda sina telefoner.

– Varje timme har man som besökare chans att vinna en alldeles egen lysande laddare i vårt lyckohjul, berättar Kicki vidare.

Det speciella med denna laddare är att man rent visuellt kan se hur strömmen forsar i realtid, snabbt från början och i takt med att telefonen blir fulladdad saktar farten ned för att till slut stanna helt.

Bygg flygande farkoster och katapulter

Med Tom Tits Experiment erbjuds besökarna bygga flygande farkoster av olika material som tidningspapper och piprensare.

– Vi skapar också katapulter av megasugrör som vi kan använda för att mata vår robot. Besökarna kan också testa hur stadiga de är på handen och till det används en tallrik och en pinne. Sen såklart har vi mängder med knep och knåp för våra besökare att klura på hur de ska lösa dessa, berättar Marie Karlsen, marknadschef Tom Tits Experiment.

Hyr trampbåt och vattenboll

Telge Tillväxt sköter uthyrning av trampbåtar och vattenbollar i inre Maren, något som de ansvarat för hela sommaren. Trampbåtarna har öppet fredag och lördag kl. 13.00-21.00 och söndag kl 12.00-16.00

– Vi kommer också ha 8–10 ungdomar som kommer att jobba som sorteringsvärdar vid återvinningsstationerna på festivalområdet, berättar Lotta Blomgren, verksamhetsutvecklare Telge Tillväxt.

Massor med skoj i Lunagallerian

Lunagallerian satsar på ett nytt koncept i år som komplement till Södertäljefestivalen. Under två dagar, den 24–25 augusti händer en massa skoj evenemang i gallerian.

– I år tar vi in festivalen i Lunagallerian. Södertäljefestivalen lockar mycket folk till centrum och vi vill naturligtvis bjuda in dem till vår galleria, säger Sara Kjällström, marknadskoordinator Lunagallerian.

Lördag 24 augusti blir det tema hälsa och skönhet. Då kan du få make-up och styling för att sedan föreviga detta i en selfiebar. Under söndagen är det fokus på barn och familjer och då kommer figurer från en annan galax på besök i Luna.

Varmt välkommen till Södertäljefestivalen