Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Fem års samarbeten och framgångar firas på Telge Tillväxt

Publicerad den 19 maj

Pressinbjudan

För fem år sedan bildades Telge Tillväxt i syfte att minska arbetslösheten för unga vuxna i Södertälje kommun. Den 25 maj firar bolaget med att bjuda in till öppet hus och möjlighet till mingel och intervjuer med så väl ungdomar som viktiga samarbetspartners.

Totalt har 790 ungdomar mellan 18-24 år anställts på Telge Tillväxt sedan bolaget bildades 1 april 2011. Nästan 70 procent av dessa har gått vidare till jobb eller studier. Samhällets vinst för varje ungdom som kommer i egen försörjning är enormt stor. Förutom de sociala och känslomässiga fördelarna för varje enskild person handlar det om 15 – 20 miljoner kronor som samhället sparar per individ fram till pensionen.

– Det är ett otroligt bra resultat, säger Ewert Sjöstrand, vd på Telge Tillväxt. Vi är väldigt stolta över de fantastiska ungdomar vi arbetar och har arbetat med. Och vore det inte för våra samarbetspartners hade vi aldrig nått detta resultat. På öppet hus kan vi och andra involverade parter berätta mer om hur och varför vi arbetar med detta.

Den 25 maj, kl. 15-18, bjuder Telge Tillväxt in till öppet hus för alla som arbetat för och med bolaget och media, som får möjlighet till intervjutillfällen. Bland de verksamheter som tackas och bjuds in finns bland annat Arbetsförmedlingen, Södertälje kommun, Telge-bolagen, Scania, Peab, Mekonomen, SPP, Sodexo, Skanska, Styrhytten, Folkpool, Vägmarkeringar i Järna, Södertälje Varmförzinkning, TC-företagen, Södertälje Miljöisolering, Acturum, Ica Maxi, Ica Kringlan, Schmidt Mark och trädgård.

Välkommen!

För mer information kontakta:
Ewert Sjöstrand, vd Telge Tillväxt
08-550 223 74