Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

OS i Södertälje - vinnarna i teckningstävlingen

Publicerad den 17 december

Klass 4 i Oxbacksskolan fick en överraskning när de besökte Stadshuset i onsdags. Eleverna var inte där för ett vanligt studiebesök, som de trodde, utan för att ta emot pris i Telge Fastigheters teckningstävling. Temat för årets tävling var OS i Södertälje.

Motiveringen som gav klasskassan guld 

”Vinnarbilden har verkligen lyckats fånga glädjen i idrott och övertygar oss om att Södertälje skulle passa som värd för olympiska spelen. Alla har rätt att ha kul meddelar Julia Eriksson och visar samtidigt att idrott är just det – kul!”

Med den här motiveringen vann Julia Eriksson årets teckningstävling och därmed fick hennes klass 4 000 kronor till klasskassan. Anders Börjesson från Telge Fastigheter delade ut checken till klassen som jublade.

På frågan om Julia trodde att hon skulle vinna bland flera hundra bidrag var svaret enkelt – ja. Hennes favoritsporter är simning och basket och hon vill gärna delta i OS i någon av dem, helst i OS i Södertälje.

OS-medaljör på plats

Temat för årets teckningstävling var OS i Södertälje och Mats Waltin, tränare för SSK, var på plats för att visa upp den tavla som gjorts av Julias teckning. Tavlan kommer att hängas upp i Stadshuset. Mats, som har två bronsmedaljer från OS i Lake Placid 1980 och Sarajevo 1984, passade på att dela med sig av sina upplevelser från OS. Historien om hur OS-byn i Lake Placid inte blev klar i tid och olympierna istället fick bo på ett fängelse lämnade troligen störst intryck, många frågor från barnen handlade om det. Men kamratskapet och glädjen inom idrott diskuterades också.

Åttonde året för teckningstävlingen

Det här är åttonde året som Telge Fastigheters teckningstävling går av stapeln. I år deltog rekordmånga barn, eleverna i 18 klasser skickade in sina visioner av hur sportstaden Södertälje skulle se ut som OS-värd.

– Vi har både pratat om idrott och vad OS står för, berättar Karin Tegevall, lärare Oxbacksskolan. Alla barnen visste inte vad olympiska spelen är så vi har fokuserat på det och hur Södertälje skulle fungera som värdstad. Eleverna har varit väldigt engagerade och många har använt sina egna val-timmar till det här projektet.

SSK och SBBK vill gärna uppmuntra idrottsintresset för barn i Södertälje och bjuder därför alla deltagare, med föräldrar, i teckningstävlingen på matchbiljetter till deras hemmamatcher i januari.