Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Snö sett ovanifrån

Kom och träffa oss på Medborgardagen

Publicerad den 20 mars

Lördag den 23 mars är det dags för Södertäljes årligen återkommande medborgardag. Det är en dag av, med och för Södertäljebor. På Medborgardagen kan du lära känna din kommun, umgås med andra Södertäljebor och möta kommunens olika verksamheter och föreningar. Telge Bostäder, Tom Tits Experiment, Telge Återvinning och Telge Nät finns på plats i Stadshuset.

I år under Kanalåret blir det extra allt, många uppträdanden med dans, musik och underhållning men även nyttig samhällsinformation. 

Grönt vatten

Telge Återvinning och Telge Nät kommer att informera om nyttan av att återvinna och ta hand om sitt skräp.

– Vårt tema för i år är fjärrvärme. Vi vill lyfta fram att man kan få värme av det avfall vi slänger. I vår monter kommer vi visa två informationsfilmer som visar hur kretsloppet med avfallet går till så alla på ett enkelt sätt kan förstå hur det faktiskt går till då avfall omvandlas till värme, berättar Lovisa Köndell, marknadsansvarig på Telge Nät.

Man kommer också att visa upp hur det fjärrvärmevatten som går i våra ledningar ser ut och hur man gör för att hitta en eventuell fjärrvärmeläcka.

– Fjärrvärmevattnet är färgat grönt för att lättare spåra läckor i fjärrvärmenäten, hur grönt det är kan besökarna som kommer till vår monter se själva, berättar Lovisa.

Nya bostäder

För Telge Bostäders och Telge Hovsjö blir det fokus på nyproduktion av hyresbostäder i Södertälje.

– Vi kommer berätta om våra satsningar och boenden. Mycket fokus blir det på Stockholmsberget men även Ekoslingan i Lina Hage kommer vi prata om, berättar Malin Algell, marknadskoordinator på Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

Kroppen och knoppen

Tom Tits Experiment kommer att erbjuda olika knep och knåp experiment som man får prova på med kroppen. De tar även med sig mobilt experiment som har med illusioner att göra liksom lekar med såpbubblor.

Välkommen!

Välkommen till Stadshuset på lördag den 23 mars. Tid: kl. 12.00–16.00. Fri entré.

Här finns hela programmet med karta.

Medborgardagen arrangeras av Södertälje kommun.