Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Med himlen som granne

Publicerad den 13 juni

I maj 2015 började den stora moderniseringen av lägenheterna på Fornbacken 1-27. Telge Bostäders hus, som är byggda på 1970-talet, får under några år en ordentlig modernisering.
Ett av husen har också vuxit på höjden.

På taket på Fornbacken 1-5 finns nu fyra nybyggda taklägenheter med utsikt över östra Södertäljes skog och vatten. Här finns två tvåor, en trea och en femrumslägenhet i storlekarna från 68 till 109 kvadratmeter. 

– Vi är glada och stolta över att kunna bidra till ett levande och attraktivt Södertälje. Vårt mål är att ha boenden för alla olika skeden i livet och att modernisera och lyfta Fornbacken är en del i det arbetet, säger Ida Södersten, servicechef Bobutiken, Telge Bostäder. 

Det är inte bara i Fornbacken det händer saker. Även på Stockholmsberget i Grusåsen pågår ett förberedande arbete inför bygget av tre hus med totalt 130 lägenheter på Östergatan. Först ut att byggas är ett hus med 16 våningar och 72 lägenheter, varav några generationslägenheter. Även ett parkeringsgarage byggs i nära anslutning till fastigheten.