Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Kul på höstlovet

Publicerad den 30 oktober

Resor till solen i alla ära – men ska vi spara på både miljö och plånbok finns finfina saker att göra i vår egen kommun. Här tipsar vi om några godbitar för både stora och små Södertäljebor som är lediga under höslovsveckan den 30 oktober - 5 november.

Tom Tits Experiment

Hos vårt eget Tom Tits Experiment blir det hjärnspöken, läskigt pyssel och – om du vågar – ett besök i bunkern, allt under konceptet Science Fear. Dessutom bjuder populära barnprogramsledaren Markus Granseth på sin häftiga, roliga och lite galna experimentshow. Ta en titt här när han gör grymma experiment på Tom Tits Youtube-kanal.

Under höstlovet har Tom Tits Experiment öppet alla dagar kl 10.00-18.00

Hästlovskul

Telge arrangerar Hästlovskul tillsammans med Södertälje ridklubb. Under Hästlovskul blir det gratis prova-på-ridning, hästpyssel och hästinspirerad femkamp. Aktiviteten är fullbokad, men du kan följa alla skojigheter under hashtags #telgesponsrar och #hästlov

Torekällberget

På populära Torekällberget råder det full aktivitet under hela höstlovet. Spökvandring, djurskötare för en dag, halloweenpyssel, ja listan kan göras lång. Läs mer: Höstlov på Torekällberget

Övriga aktivieter - Kulturlov

Dessutom finns en hel rad andra aktiviteter som Södertälje kommun arrangerar under konceptet kulturlov. Eller vad sägs om prova på brasiliansk dans, improvisationsteater, filmanimering, tv-spelsfestival, kulturlovsbio, pyssel och mycket mer. Här finns hela programmet: Kulturlov i Södertälje

Roliga fakta höstlov

  • På höstlovet besöker ungefär 7 000 barn och vuxna Tom Tits Experiment. Det är nästan tre gånger så många som under en vanlig vecka (cirka 2 500 besökare).
  • Förr kallades höstlovet för "potatislov". Tanken var att barn i skolåldern skulle kunna vara hemma och hjälpa till med att skörda den potatis man odlade.
  • "Kulturlov" skapades i Sverige för att få ett lov inriktat mer mot skapande och estetiska ämnen, i motsats till sportlovet som ofta handlar om idrottande i olika former.