Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Hyreshöjning 2021

Ett par i soffan som tittar på en läsplatta
Publicerad den 1 april, 2021

Nu är de årliga hyresförhandlingarna för 2021 klara. Telge Bostäder, Telge Hovsjö, Telge Fastigheter och Hyresgästföreningen i Södertälje och Nykvarn har kommit överens om en årlig hyreshöjning med i snitt 1,45 procent. Därmed är höjningen lägre än förra året då överenskommelsen landade på 2,05 procent.

Retroaktiv hyra

Hyreshöjningen gäller från den 1 februari 2021 vilket betyder att hyreshöjningen kommer att uttas retroaktivt (alltså att hyreshöjningen betalas i efterskott) för februari, mars och april månad. Den retroaktiva delen kommer att delas på maj, juni och juli månadshyra i lika stora delar.

Du kommer att se din nya hyra på hyresavin för maj månad, med hyresavi följer även mer information om den årliga hyreshöjningen.

OBS! Det har blivit förseningar med utskicken som sker per post. Men de är på väg hem till dig.

Får du din avi digitalt? Glöm inte att scrolla ned för att se den medföljande informationen.

Lägre än genomsnittet

Enligt svenskt fastighetsindex är hyrorna i Telgebolagen lägre än genomsnittet för jämförbara allmännyttiga bostadsbolag i länet. Telgebolagen yrkade från början en höjning med 2,9 procent för att på så sätt närma sig genomsnittet.

Hyresöverenskommelsen är tecknad mellan de tre kommunala bolagen Telge Bostäder, Telge Hovsjö och Telge Fastigheter och Hyresgästföreningen i Södertälje och Nykvarn. Överenskommelsen gäller sammanlagt cirka 10 000 bostäder i Södertälje kommun.