Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Hållbar hemester

Publicerad den 15 juni, 2020

Blir årets semester inte riktigt som planerat? Semester på hemmaplan är faktiskt inte så dumt det heller, när inspirationen tryter har vi de bästa tipsen för en hållbar hemester!

Dinosauria

Ta med barnen på ett urtida äventyr! Den 22 juni rivstartar Tom Tits Experiment sommarsäsongen med premiären av den nya tillfälliga utställningen Dinosauria. Utställningen är helt unik och har aldrig tidigare visats i sin helhet. 

Ekoslingan i Lina Hage

Välkommen till Södertäljes lärorikaste och mysigaste promenadstråk - Ekoslingan. Här får du lära känna viktiga delar av vårt ekosystem och vilken positiv inverkan de har på vårt dagliga liv. 

Torekällberget

Följ med på en resa tillbaka i tiden! Möt 1800-talets Södertälje i en oas mitt i staden fri från trafik och buller. Folkliga nöjen och möten kring Torekällbergets kulturhistoriska hus och gårdar. 

Södertäljes naturreservat

Varför inte göra en dagsutflykt till något av stadens fina naturreservat? Bada, vandra, cykla och upplev den härliga svenska sommaren vid exempelvis Brandalsund, Farstanäs, Bornsjön, Kustleden eller Täljeleden.

Trädgårn Södertälje

Välkommen till en riktig trädgård-upplevelse! Hos Trädgårn i Lina Hage finns både självplock av jordgubbar, gårdsbutik och café. Dessutom är allt är ekologiskt! Perfekt för en dagsutflykt med barnen. Läs mer: 

Sydpoolen – Äventyrsbad

Sydpoolen finns storstockholms enda bassäng med hisnande vågor, rutschbanor, strömkanal, bubbelbädd, bubbelpool och vattenleksaker. För de allra minsta barnen erbjuds Pigges Lagun – ett litet miniäventyrsbad. 

Gästhamnen i Södertälje

Centralt i Södertälje centrum i närheten till både stadskärnan, pendeltågsstationen och naturen ligger Södertälje gästhamn intill Södertälje sluss där Östersjöns salta vatten blandas med Mälaren. Här finns servicehus med toaletter, dusch och tvättstuga, minilivs, båttvätt, restaurang/café och sjömack. 

Hitta mer inspiration till en hållbar hemester i Destination Södertäljes bilaga ”Turista hemma”

Vi önskar dig en fantastisk och hållbar hemester!