Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Grönt pris för grön tvätt

Publicerad den 01 juni

Telge Näts uppmaning att bilen inte ska tvättas på den egna garageuppfarten anammades av många. Under april och maj kunde de som tvättade sin bil miljövänligt vara med och tävla om en blomstercheck – nu har vinnare korats.

För att få fler att tvätta sin bil på ett miljövänligt sätt gick Telge Nät ut med en kampanj där man upplyste människor om hur man tvättar sin bil på rätt sätt så miljön inte tar skada. I samband med det anordnades en tävling som pågick mellan den 16 april-18 maj där man kunde vinna ett presentkort hos Blomsterlandet. För att delta i tävlingen skulle man ta en bild på sig själv och sin bil i biltvätten och dela bilden på Instagram eller mejla in den till oss på Telge samt uppge en motivering. Nu har vinnare korats och vi har träffat Mats Gudmundsson från Nykvarn som med sin motivering om att han ville överraska sin fru med vackra blommor i rabatten blev en vinnare.

– Jag brukar inte delta i tävlingar men det här var ett lyckat drag. Nu ska trädgården få lite nya växter, säger Mats Gudmundsson och berättar att i villaområdet där han bor så går man ofta ut och informerar om att man inte ska tvätta bilen på gatan med tanke på miljön.

Mats Gudmundson fick ta emot sin vinnarcheck av Kicki Carlsson, marknadsansvarig på Nät.

Grattis Mats till vinsten!

Tvätta bilen rätt

Om bilen tvättas där det inte finns oljeavskiljare så hamnar alla föroreningar och miljöfarliga partiklar som fastnat på bilen rätt ut i dagvattenbrunnarna. Där rinner det sedan ut orenat i närmaste vattendrag, vilket naturen inte mår så bra av. Väljer du istället att tvätta bilen vid en reningsanläggning, en biltvätt eller en självservicebiltvätt, så tas tvättvattnet hand om på rätt sätt. Vissa anläggningar har reningsverk och annars passerar vattnet åtminstone en oljeavskiljare innan det leds vidare och släpps ut i det allmänna avloppsnätet till avloppsreningsverket.