Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Fartfylld sommar

Publicerad den 13 juni

Snart är det dags för sommarlov för Södertälje kommuns barn och ungdomar. För många blir det ett lov fyllt av roliga aktiviteter och nya kompisar, men också den allra första kontakten med arbetslivet. 

Telgekoncernens bolag vill vara en positiv kraft för barn och unga. Därför jobbar vi stenhårt för att Södertälje ska vara en rolig och utvecklande plats att vara på, även på sommaren. 

Här är två av våra sommarinitiativ:

Sommarskoj är en del av Telgekoncernens sponsringsarbete, där vi erbjuder roliga dagläger för barn i åldern 5–16 år. Under Sommarskoj 2017 kommer drygt 845 barn att delta under total 23 lägerveckor. Det finns alltifrån traditionella sportläger som fotboll, ishockey och innebandy, men också läger som teater, streetdance, vetenskapsläger och beachvolleyboll.

Feriepraktik är chansen att få den där första, värdefulla erfarenheten från arbetsmarknaden. Telge Bostäder och systerbolaget Telge Hovsjö tar i sommar emot uppemot 300 feriepraktikanter i åldern 16–17 år. Som feriepraktikant jobbar man med att hålla rent och snyggt i bostadsområdena. Förutom ungdomarna anställs dessutom cirka 30 unga vuxna som arbetsledare. Många av arbetsledarna har själva jobbat som feriepraktikanter och har nu haft möjligheten att avancera till arbetsledare. 

Vi önskar alla barn och ungdomar en fin och rolig sommar!