Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Ett besök betyder så mycket

Publicerad den 28 mars

Till våra återvinningscentraler kom i genomsnitt 170 besökare per dag 2016. Varje besök gav i genomsnitt 130 kilo avfall.

Avfallet är allt från plast, papp, gips och bildäck till trasiga vitvaror, farligt avfall och elektronik. Materialet skickas vidare för att återvinnas till nya produkter eller utvinnas till energi.

Plast produceras av råolja och naturgas, metall utvinns från malmer, pappersmassa tillverkas av trä och glas produceras av sand, soda och kalk. Naturens resurser är fantastiska, men för att de inte ska ta slut behöver vi vara rädda om det vi har. När du återvinner hjälper du till att minska utsläppen av växthusgaser och koldioxid, spara energi och pengar.

Att tänka på inför besöket

  • Under högsäsong kan det vara lång kö till återvinningscentralen. Genom att planera in ett besök under en vardag eller kväll kan du slippa de värsta köerna. Sortera materialet hemma så går besöket smidigare.
  • Lämna gärna dina hela och rena saker till fraktionen för återbruk/second hand.
  • Kom ihåg att ta med dig ditt besökskort. Kortet är personligt och får inte lånas ut till andra personer eller företag.