Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Behöver du hjälp med enklare vardagsärenden?

Grön varukorg vid kassalinje i matbutik
Publicerad den 22 maj, 2020

Är du över 70 år eller tillhör du en riskgrupp? Behöver du hjälp med att till exempel handla mat eller hämta mediciner eller andra ärenden? Nu finns det hjälp att få.

Folkhälsomyndigheten råder alla över 70 år och andra riskgrupper att begränsa sina kontakter med andra. Det innebär att så långt möjligt undvika folksamlingar som kan uppstå, till exempel i en affär.

Anmäl intresse via e-tjänst eller Södertälje kommuns Kontaktcenter

Nu finns e-tjänsten "Hjälp i samband med covid-19" där du enkelt kan anmäla att du behöver hjälp med något. Kommunvägledarna på Kontaktcenter hjälper dig gärna att fylla i e-tjänsten vid behov. I e-tjänsten väljer du vad du vill ha hjälp med och skriver in dina kontaktuppgifter. Kontaktcenter förmedlar sedan uppdraget till Stockholms stadsmission, som har hjälp av volontärer för att utföra uppdragen. 

Anmäl ditt intresse via e-tjänsten Hjälp i samband med covid-19

Vill du göra en frivillig insats?

Du som vill göra en frivillig insats som privatperson, företag eller förening, kan anmäla dig via mejl till Isabell Hedling på Stadsmissionen. Hur ofta och när dina insatser kommer att behövas är svårt att svara på men du behövs.

Vill du bli volontär, anmäl dig till isabell.hedling@stadsmissionen.se

Övriga frågor

Om du har övriga frågor så är du välkommen att höra av dig till Södertälje kommuns Kontaktcenter, telefon 08-523 010 00 eller mejl kontaktcenter@sodertalje.se