Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Artister engagerar för en mer hållbar värld

Publicerad den 14 maj, 2019

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något. Det är budskapet när fem kända artister, bland annat Faia Younan och Shirley Clamp, tillsammans med Södertälje, marknadsför årets Södertäljefestival i en kampanj som uppmanar till att ta bättre hand om vår miljö och varandra.

Dansaren Tobias Karlsson, körledaren Gabriel Forss, artisten Shirley Clamp, youtubern Daniel Norberg och Södertäljeartisten Faia Younan. De fem artisterna är klara för Södertäljefestivalen 23-25 augusti. Under vecka 19 lyfte de frågor på temat som är viktiga för dem tillsammans med ett uppträdande i sina Instagramkanaler. På Södertäljefestivalen kommer de att göra ett gemensamt framträdande i form av ett medley.

Tillsammans skapar vi ett hållbart Södertälje

Att inte skräpa ner, att ta hand om miljön och att bry sig om våra medmänniskor är ett stort steg på vägen till att göra Södertälje och världen till en bättre plats för alla. I kampanjen, som Centrumföreningen, Södertälje kommun och Telge Återvinning står bakom, visar artisterna hur viktigt det är att ta hand om vår omgivning – både vår miljö och våra medmänniskor.

– Vi vill förmedla hållbarhetsfrågor och budskap som ”ingen kan göra allt men alla kan återvinna något” på ett roligt sätt till alla, säger Johanna Göransson, marknads- och försäljningschef, Telge Återvinning.

– Målet med den här kampanjen är att engagera och inspirera invånare och besökare att ta hand om miljön men också att göra goda gärningar för en bättre värld, säger Tomas Ternström, avfallsstrateg på Södertälje kommun.

Faia Younan är Södertäljetjejen som slagit igenom stort som artist i arabvärlden och fredagen 10 maj sjöng hon en låt i centrala Södertälje, till många förbipasserandes förtjusning.

– Att värna om planeten börjar med varje litet skräp som vi sorterar och att värna om varandra börjar med att bry sig. Även ett litet leende kan göra skillnad ibland. Varje god gärning räknas. Jag hoppas att vår kampanj väcker uppmärksamhet hos många. För mig är musik mer än ett sätt att uttrycka - den är även ett verktyg att förmedla förändring, säger hon.

Vad kan du göra?

  • Plocka fem skräp om dagen
  • Källsortera och ta hand om naturens resurser
  • Visa omtanke för dina grannar
  • Möta dina medmänniskor med ett leende
  • Sprid gärna budskapet. Gör en god gärning, filma eller fota och lägg upp i dina sociala medier. Kom ihåg att tagga med #skräpdig och #allakangöranågot